Zichtbare stappen naar een duurzame gebiedsontwikkeling in IJmuiden

 

 

Met de plaatsing van een aantal iconische werken van Atelier van Lieshout en de eerste Tiny Houses op de Campsite worden de eerste stappen van de placemaking als voorloper van de gebiedsontwikkeling zichtbaar. Daarnaast zullen op de Campus twee nieuwe Tiny Offices verrijzen en staat FabCityNature op 18 juni in het teken van ClimateProof. Die middag organiseren wij een zinnenprikkelend programma op locatie als onderdeel van het festival WeMakeTheCity. We zien je graag in IJmuiden aan Zee!

Campsite in ontwikkeling

De Campsite wordt een plek voor proefwonen, zijn in de natuur en een kans om de zwakke en sterke punten van het gebied te ontdekken. De eerste huisjes worden half juni geplaatst en naar verwachting gaat de Campsite nog deze zomer met 11 Tiny Houses open voor het publiek.

Atelier van Lieshout in IJmuiden aan Zee

De iconische kunstwerken Domestikator, Refter, Tribal Tower en Bikinibar van Atelier Van Lieshout zijn vanaf half juni te bezichtigen op de Campus. De functionele werken symboliseren het spanningsveld tussen mens en natuur en nodigen uit tot gesprek. De Soap Factory krijgt een plek op de Campsite.

Nieuwe paviljoens op de Campus

Informatiecentrum BRAK! krijgt nieuwe buren. In juni worden twee Tiny Offices geplaatst; een ‘Mill Home’ als nieuwe uitvalsbasis van Team FabCityNature en Team Kustplaats IJmuiden aan Zee en een EcoCabin als kantoor van deze innovatieve onderneming.

 

De Fab City Summit in 2019 verwelkomt op 20 en 21 juni stadsvertegenwoordigers van over de hele wereld in Amsterdam voor een speciaal tweedaags programma met rondleidingen, lezingen en workshops. De Summit is dit jaar onderdeel van het WeMakeTheCity Festival.

Fab City Summit 2019 Amsterdam

 

 

 

Post Author: ijmuiden

ijmuiden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.