Zeeland in beeld en poëzie

Het nieuwe boek van Cees de Baare uit IJmuiden is verschenen

 

De liefde voor Zeeland is Cees de Baare van jongs af aan met de paplepel ingegoten door zijn vader, die op jonge leeftijd met zijn ouders en zijn zuster als vissersgezin vanuit Zeeuwse Breskens naar het Noord-Hollandse IJmuiden verhuisde. Deze verhuizing had alles te maken met de visserij. Ondanks deze verhuizing bleef de heimwee naar ‘zijn’ Breskens sterk aanwezig, die hij doorgaf aan zijn kinderen met zijn mooie verhalen over het Zeeuwse. Cees de Baare zal Zeeland dan ook altijd associëren met een beeld van schoonheid en ruimte. En toen hij de mooie foto’s van Nienke Malipaard zag wist hij het: hier moet ik gedichten bij schrijven! Het eindresultaat is dan ook een intrigerend beeld van de Zeeuwse schoonheid. Deze dichtbundel met foto’s wordt sinds vrijdag 24 februari uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Het toeval bracht fotografe Nienke Malipaard en dichter/schrijver Cees de Baare bij elkaar. Na het zien van de inspirerende foto’s van Nienke Malipaard werd er afgesproken dat Cees de Baare bij de 61 geselecteerde foto’s een gedicht zou schrijven. De liefde voor het Zeeuwse land met haar delta’s heeft geresulteerd in een mooie samenwerking tussen beiden. Het is een schoonheid in beeld en poëzie geworden, wat de lezer mee zal nemen langs de landerijen, polders en de kusten van de Zeeuwse eilanden. Samengesteld met hun beide passies voor zowel poëzie als fotografie.

Over de auteur
Cees de Baare (1954) is naast zijn maritieme carrière altijd bezig geweest met taal, maar hij is pas op latere leeftijd gaan schrijven. Hij is in staat om met taal te spelen zowel in zijn verhalen als in zijn poëzie. Geboren en opgegroeid aan de kust intrigeerde de zee met haar kusten en de scheepvaart hem al op jonge leeftijd. Dat is ook de reden waarom hij in zijn boeken en gedichtenbundels deze passie beschrijft. Zijn inspirator was zijn vader die hem de mooiste verhalen over de zee vertelde. Hij vertelde over de schoonheid, maar ook de gevaren van de zee en de meanderende delta’s van de Zeeuwse stromen. De auteur is woonachtig in IJmuiden. Hij is vrijwilliger bij de KNRM als opstapper op het promotieschip de Johanna Louisa en als suppoost/rondleider bij het Zee- en Havenmuseum. Tijdens de bouw van de nieuwe sluis in IJmuiden is hij werkzaam geweest in het informatiecentrum SHIP, waar hij duizenden mensen heeft rondgeleid tijdens de uitleg van de grootste sluis ter wereld.

Boekgegevens
Titel: Zeeland in beeld en poëzie
Auteur: Cees de Baare
Verschijningsdatum: 24-02-2023 Aantal pagina’s: 126
ISBN: 9789464684971 Geïllustreerd: ja
Verkoopprijs: € 20,99 Uitvoering: Paperback
* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Volg ons op Socialmedia
Pin Share

ijmuidenactueel

Learn More →

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Twitter
Follow Me
%d bloggers liken dit: