Zeeduivel in een zoete setting
Een indrukwekkend hoofdgerecht: gebakken zeeduivel met wilde spinazie, gepofte tomaat en Sweetgreen paprikasaus.
Aantal personen: Vier
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten:
- 4 tournedos van 170 gram zeeduivel met bot
- 600 gram wilde spinazie
- 2 sjalotjes
- 12 snoeptomaten
- 1 Sweetgreen paprika
- 50 gram roomboter
- 1 deciliter room
- 1 deciliter witte wijn
- tafelzout
- peper uit de molen
Snij de paprika in vier stukken en verwijder het zaad. Breng water aan de kook, en kook de paprika gaar. Pureer de gare paprika in de keukenmachine. Laat de puree ongeveer 1 uur goed uitlekken in een schone doek. Deze puree is de basis voor de saus.
Bestrooi de zeeduivel met zout en bak hem heel stevig aan twee zijden goudbruin aan. Zet de vis daarna in de oven op 170 graden voor ongeveer 12 minuten. Verwarm het bakvocht samen met wat roomboter en 1 gesnipperd sjalotje en laat deze +/- 3 minuten carameliseren. Blus af met witte wijn en laat het geheel iets inkoken. Voeg de room toe. Voeg de paprikapuree toe als de juiste dikte is bereikt en breng het geheel op smaak met de zout en peper. Niet meer laten koken, anders gaat de kleur achteruit!
Was de wilde spinazie drie maal en kook deze met het aanhangende water gaar. Giet de spinazie af en laat uitlekken. Verwarm opnieuw de pan en voeg daar wat roomboter en 1 gesnipperd sjalotje aan toe. Fruit het sjalotje aan, voeg de spinazie toe en breng op smaak met zout en peper. Smeer de tomaatjes in met olijfolie en tafelzout en pof de tomaatjes zes minuten in de oven samen met de zeeduivel.
Alle recepten op deze site zijn beschreven voor vier personen. Ze zijn allemaal te serveren als hoofdgerecht. Wil u meewerken aan deze visrecepten collectie? Mail ons uw favoriete recept. Misschien komt het wel in onze rubriek …………..