Week van de Industriecultuur komt eraan In de Week van de Industriecultuur kun je een verrassende mix van muziek, dans, theater en hedendaagse industriële bedrijvigheid beleven.

 

Een combinatie die in het DNA zit van het Noordzeekanaalgebied. Tijdens de herfstvakantie vinden er uiteenlopende voorstellingen en rondleidingen plaats in de stoere en soms rauwe gebieden langs de industriële levensader van dit gebeid: het Noordzeekanaal. De Week start op vrijdag 18 oktober 2019 en eindigt zondag 27 oktober 2019. Je kunt reserveren voor bijna 100 verschillende activiteiten!

Van 18-27 oktober: doen in IJmuiden!
Tijdens de Week van de Industriecultuur stelt een aantal bedrijven hun deuren open voor publiek. Zo kun je binnenkijken bij de hoogovens van Tata Steel, cementfabriek en museum ENCI, het familiebedrijf Rigo Verffabriek, ’s werelds grootste zeesluis van Rijkswaterstaat in de monding van het Noordzeekanaal bezoeken of ’s ochtends vroeg de bedrijvigheid op de Visafslag in de haven meemaken. Je haalt je culturele hart op tijdens theatervoorstellingen op spannende industriële plekken: met behulp van een audiotour ontrafel je oude IJmuidense mysteriën (wegens succes verlengd!) of je ontdekt jezelf op Forteiland IJmuiden. Op woensdag 23 oktober is het Industriecultuur Museumdag en dat betekent gratis toegang tot het Zee- en Havenmuseum en het Hoogovenmuseum in Velsen-Noord.

Actief.
Je kunt een tekenworkshop volgen bij Eric Coolen, de illustrator van de inmiddels beroemde posters van de Industriecultuur, of schilderen in de buitenlucht met Marcella van Zanten. En natuurlijk kijk je met fotografen Machiel Kraaij en Pieter Heine door de lens van je fotocamera naar industriële plaatjes. Niet actief genoeg? Ga dan lekker hardlopen tijdens de Havenrun of boek een avontuurlijke RIB vaartocht door de haven!

Reserveren.
Kom langs en geniet van de diversiteit, de rauwe omgeving, de zeewind en de vele smaken in en rond IJmuiden. Benieuwd? Kijk op www.industriecultuur.nl naar het programma voor 2019 en reserveer jouw plekje!
Bron: www.ijmuiden.nl

Post Author: ijmuiden

ijmuiden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.