Safestreets ijmuiden

Vrouwen moeten zich altijd en overal veilig voelen zonder lastiggevallen te worden

 

Vandaag is de campagne #SafeStreets tegen onveiligheid op straat gestart. Op deze manier maakt de gemeente inwoners bewust van het probleem van straatintimidatie, vooral gericht tegen vrouwen.

Op scholen, sportverenigingen, in de bibliotheek en in jeugdcentra hangen er posters en liggen er folders. Doel van de campagne: mensen wijzen op het probleem van seksuele intimidatie in de openbare ruimte en het onderwerp bespreekbaar maken waardoor gedragsverandering ontstaat. Met #SafeStreets sluit de gemeente aan bij “Orange the world”, de wereldwijde campagne van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

De gemeenteraad heeft eerder een motie aangenomen om in Velsen met dit onderwerp aan de slag te gaan. De gemeente sloot aan bij het project SafeStreets van UN Women, de burgemeester gaf hiervoor het startschot. Burgemeester Frank Dales: “Vrouwen moeten zich altijd en overal veilig voelen zonder lastiggevallen te worden. Nafluiten op straat, ongewenste opmerkingen en handtastelijkheden, dat moet stoppen. Deze campagne levert hier een bijdrage aan.”

Zie je op straat de zinnen “Laat het fluiten aan de vogels over” en “Sissen past slangen beter”? Neem een foto en geef het door op social media met #SafeStreets!

Bron: Gemeente Velsen

Post Author: ijmuiden

ijmuiden

1 reactie op “Vrouwen moeten zich altijd en overal veilig voelen zonder lastiggevallen te worden

    ijmuiden

    meneer de groot

    (5 december 2019 - 09:58)

    sissen mannen ? heb ik nog nooit van gehoord of gezien , weet iemand wel wat deze straat dingen betekenen toe ik ze zag zij het me niets .
    mannen die naar vrouwen fluiten is mer iets uit een jaren 50 Italiaanse film .

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.