Velsen 75 jaar bevrijd wordt groots gevierd in 2020. Want wist u dat bijna heel Nederland op 5 mei feest vierde, terwijl er in IJmuiden nog geen sprake was van feesten. IJmuiden is namelijk pas na 8 mei werkelijk van de Duitse bezetter bevrijd

 

Plannen Velsen 75 jaar bevrijd

Tijdens de citymarketing bijeenkomst (30-10) in de Cruise Terminal hebben we gelegenheid gekregen om onze plannen voor Velsen 75 jaar bevrijd gepresenteerd aan de burgemeester, wethouders en ondernemers in gemeente Velsen.

We, ofwel het samenwerkingsverband bestaat onder andere uit de Velsense musea, Nationaal Park, Comite 4-5 mei, Videoclub de Dwarsligger, Historische Genootschap Midden Kennemerland, HKV, Hoogoven museum, KTR, PBN, Min. Defensie en Welcome Canadezen.

De deelnemende organisaties hebben het plan om de bevrijding van IJmuiden groots te vieren. Want wist u dat bijna heel Nederland op 5 mei feest vierde, terwijl er in IJmuiden nog geen sprake was van feesten. IJmuiden is namelijk pas na 8 mei werkelijk van de Duitse bezetter bevrijd. Van deze omstandigheid maken we graag gebruik om het feestje dat landelijk op 5 mei gevierd wordt af te sluiten in IJmuiden, met allerlei activiteiten van 6 tot en met 10 mei.

Bijvoorbeeld zijn er plannen om de activiteiten in de verschillende musea en bij deelnemende organisaties te verbinden. Voor het verbinden zijn er grootse plannen, ruim 200 militaire voertuigen zullen van hun kampement langs de activiteiten rijden. Natuurlijk zijn bezoekers welkom om op de voertuigen mee te rijden. Het verbinden zal zich niet beperken tot alleen IJmuiden, er wordt gesproken om de route ook over het kanaal te laten lopen. We proberen er in heel Kennemerland een feest van te maken!

Maar dit alles betreft nog maar de plannermakerij! De werkgroep is voor de volgende fase, de realisatie, op zoek naar regievoerders of een projectleider. Behalve regie is er een klein startkapitaal nodig om de organisatie op gang te brengen.

Kortom er wordt hard gewerkt aan een plan om de 75 jarige bevrijding van Nederland met een spetterend feest in IJmuiden af te sluiten. Of het allemaal gaat lukken ….. wij houden u op de hoogte!

Post Author: ijmuiden

ijmuiden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.