Boulangerie Oscar en Slijterij & Wijnhuis Zeewijck hebben samen een uniek Velsens product bedacht.

 

Het ‘Breesaap Bier Borrel Brood’. Een ambachtelijk gebakken breekbrood die uitstekend geschikt is voor bij de borrel.

Het ronde brood van 1200 gram bestaat uit tarwemeel uit Frankrijk. Het water is vervangen door het Velsense ‘1875 Breesaap Tripel Speciaal’ bier en geeft een heerlijke moutige geur. Ruim 1,5 liter wordt gebruikt voor 4 brode…n. “We zijn op het idee gekomen omdat bier ook van granen wordt gemaakt. Tevens wordt er water gebruikt voor het deeg. Waarom het water niet vervangen door bier bedachten we ons. Zover ik weet is er geen brood op de markt die op Franse wijze geproduceerd wordt met als ingrediënt bier i.p.v. water”, aldus Richard Blesgraaf van ‘Zeewijck’. Rogier Heijn van ‘Oscar’, sinds een paar maanden gevestigd op de Halkade, was gelijk enthousiast en is met het idee aan de slag gegaan. Na een paar proefbroden zijn ze uiteindelijk tevreden met dit brood als resultaat. Het brood wordt voordat deze de oven ingaat bestrooit met fijngehakte rozemarijn en tot slot licht voorzien van grof zeezout uit de Camargue.
Elke vrijdag wordt deze vers gebakken. Knapperig, vers en heerlijk met diverse kazen en worsten tijdens borreltijd. Wees er op tijd bij of reserveer van te voren, het Breesaap Bier Borrel Brood kan zomaar uitverkocht zijn.
De introductie primeur vindt plaats op ‘Wijn & Sfeer’ Culinair Kerst Event op zondag 22 november waar u dit brood kunt gaan proeven samen met nog enkele specialiteiten van Boulangerie Oscar.

meer info:

http://www.zeewijck.nl/

http://www.boulangerieoscar.nl/filosofie/

 

ijmuiden

Door ijmuiden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.