Interactieve verkiezingsavond voor jong en oud

Landelijke kandidaten, lokale politici en middelbaar scholieren gaan op woensdagavond 8 maart vanaf 19 uur met elkaar in debat.

Dit gebeurt tijdens ‘Velsen in ban van de verkiezingen’, dat wordt georganiseerd door Bibliotheek Velsen en lokale omroep in samenwerking met het John van Dijkfonds en duurzaamheidsloket Du-Dock.

 

Tien politieke partijen die in Velsen actief zijn, vaardigen een kandidaat af. Zeven daarvan staan al dan niet op een verkiesbare plaats op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart. De gasten zijn Hülya Kat (D66), Beryl Dreijer (GeenPeil) , Dilan Yesilgoz (VVD), Suzanne Kroger (Groen Links) Nina de Ridder (SP), Jaap Bond (CDA) Ronald Vennik (PvdA), Leen de Winter (CU), Leo Kwant (LGV) en Bram Diepstraten (Velsen Lokaal).

In eerste instantie zou de avond 19.30 uur starten, maar daar is een leuke wending in gekomen. In samenwerking met het John van Dijk fonds en Du-Dock wordt om 19.00 uur gestart met een Lagerhuis-jongerendebat. Leerlingen van diverse scholen gaan met elkaar in debat over de stellingen

‘Velsen is een fijne gemeente om in te wonen’ en ‘duurzaam leven is geen keuze, maar een plicht.’

 

Daarna schuiven de andere gasten aan en voeren zij nog enkele debatten, afgewisseld met twee interviewrondes. Daarin gaat het over wat de landelijke politiek voor Velsen kan betekenen. stellingen waarover jong en oud gaan debatteren zijn onder andere: ‘economie is belangrijker dan milieu’, ‘één IJmondgemeente is bittere noodzaak, liever vandaag dan morgen fuseren’ en ‘Velsen heet vluchtelingen een warm welkom, in onze zeven kernen is plek genoeg voor statushouders’.

 

Iedereen is van harte welkom en kan vragen stellen aan de aanwezige gasten of meedoen aan het debat. Voor vragen, opmerkingen en reacties op de stellingen kunt u nu ook al terecht op de Facebookpagina Velsen in ban van de verkiezingen.

 

De avond begint om 19 uur en duurt tot 21:30 uur. De toegang is gratis. De centrale Bibliotheek Velsen bevindt zich aan het Dudokplein 16 in IJmuiden.

(foto:Ron Pichel)

Volg ons op Socialmedia
Pin Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Twitter
Follow Me
%d bloggers liken dit: