• Haven IJmuiden
Partner van IJmuidenActueelPartner van IJmuidenActueel

Voor al uw Printwerk

Reacties van de lezers
IJmuiden in beeld Populaire berichten & pagina’s
Schar en Schol bakken
sportvisserij
Het ontstaan van IJmuiden
Kerst in het Centrum IJmuiden met The Santa Kids Games
Sky’s Dierenspeciaalzaak, een échte speciaalzaak voor hond en kat
Extra koopavonden/zondagen feestdagen
Citymarketing VelsenCitymarketing Velsen

Magazine Ontdek Velsen

Partner van IJmuiden ActueelPartner van IJmuiden Actueel

IT OPLOSSINGEN BINNEN BUDGET

Ons advies is jouw huis waard! Ons advies is jouw huis waard!

Huis & Hypotheek helpt je met al uw financiële zaken

Er op uit in de regioVolg ons op facebook

 tarbot met fijne groente

Tarbot met fijne groenten

Ingrediënten

  • 200 gr lamsoor
  • 600 gr tarbotfilet
  • 8 witte Mechelse asperges
  • 50 gr boter
  • 1 stengel groene selder
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 2 kleine tomaten
  • 4 krielaardappelen
  • 4 langoustines
  • 4 stengels lente-ui
  • 50 gr paneermeel
  • 1 stengel prei
  • 2 dl room
  • 1 ui
  • 2 dl witte wijn
  • 1 wortel
  • 2 wortels

Bereidingswijze

  1. Kuis de wortelen en prei en snij in cilindervormpjes. Stoom gaar. Snij ui, wortelen en selder in grove stukken (mirepoix).
  2. Snij kop en scharen van de langoustines en stoof aan in hete olijfolie voor de saus. Voeg de mirepoix toe en laat rustig verder stoven.
  3. Schil de asperges en snij ze in schuine stukken van 3 cm. Schil de aardappelen niet, maar snij ze in kubusjes. Snij de lente-ui even lang als de asperges. Blancheer één voor één in kokend gezouten water tot beetgaar. Laat uitlekken en kruid af met peper en zout.
  4. Ontvel en ontpit de tomaten en snij in fijne brunoise. Maak een panade door een goede klont boter te mengen met het paneermeel en de tomatenbrunoise. Snij de tarbot in porties (2 per persoon) en kruid met peper en zout. Maak je handen nat en paneer met de panade. Leg de vis in een pan en giet er de witte wijn bij. Laat zachtjes garen.
  5. Voeg de room toe aan de saus en breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
  6. Doe boter in een pannetje en stoof de aardappel, asperges, lente-ui en kerstomaatjes.
  7. Stoof het lamsoor kort in boter.
  8. Passeer de saus door een fijne zeef.
  9. Dresseren: Neem een langwerpig bord en schik 2 hoopjes lamsoor aan beide kanten. Leg hierop de tarbot. Schik de groentjes ertussen en werk af met een takje basilicum of shiso.

 

Alle recepten op deze site zijn beschreven voor vier personen. Ze zijn allemaal te serveren als hoofdgerecht. Wil u meewerken aan deze visrecepten collectie? Mail ons uw favoriete recept. Misschien komt het wel in onze rubriek …………..

redactie@ijmuidenactueel.nl

 

 

Volg ons op Socialmedia
Pin Share
ijmuiden

Door ijmuiden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.