Strandhuisjes met sanitaire voorzieningen toegestaan in kustgemeenten Kennemerland

Strandhuisjes met sanitaire voorzieningen in kustgemeenten Kennemerland onder strikte voorwaarden toegestaan

De voorzitter van de Veiligheidsregio, Marianne Schuurmans heeft vanmiddag besloten, na overleg met de burgemeester van de kustgemeenten (Zandvoort, Bloemendaal, Velsen, Wijk aan Zee (Beverwijk) en Heemskerk), om verenigingen van eigenaren van strandhuisjes onder strikte voorwaarden ontheffing te verlenen voor het opbouwen van hun strandhuisjes. Zo wordt grote drukte op de stranden voorkomen op het moment dat de maatregelen eventueel in de toekomst worden versoepeld.

Daarnaast is besloten om eigenaren van strandhuisjes met eigen vaste sanitair onder strikte voorwaarden ontheffing te verlenen om in hun huisjes te recreëren.

De verenigingen van eigenaren moeten een protocol indienen bij de betrokken gemeenten om in aanmerking te komen voor de ontheffing. In het protocol moet duidelijk worden gemaakt hoe ze de landelijke maatregelen borgen. Denk hierbij onder andere aan het in acht nemen van de 1,5 meter, het gefaseerd opbouwen, toezicht op de reeds opgebouwde huisjes en het verbod op samenkomsten. Ook moeten afspraken gemaakt worden over de handhaving van deze voorwaarden.

Eigenaren van een strandhuisje zónder vaste sanitaire voorzieningen komen op dit moment nog niet in aanmerking voor de ontheffing, omdat landelijk nog een verbod geldt voor gebruik van gedeelde sanitaire voorzieningen in verband met besmettingsgevaar.

Bron:

https://www.velsen.nl/strandhuisjes-met-niet-sanitaire-voorzieningen-toegestaan

Volg ons op Socialmedia
Pin Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Twitter
Follow Me
%d bloggers liken dit: