• Haven IJmuiden
Partner van IJmuidenActueelPartner van IJmuidenActueel

Voor al uw Printwerk

Reacties van de lezers
IJmuiden in beeld Populaire berichten & pagina’s
Schar en Schol bakken
sportvisserij
70 jaar geleden verging de stoomtrawler IJM 60 ‘Catharina Duyvis’ met 16 opvarenden door de februari storm.
De Breesaapsluis "de deur naar de Noordzee"
Gezellige viswijven en dagverse vis in gloednieuwe kiosk
Hotel Landgoed Waterland
Citymarketing VelsenCitymarketing Velsen

Magazine Ontdek Velsen

Partner van IJmuiden ActueelPartner van IJmuiden Actueel

IT OPLOSSINGEN BINNEN BUDGET

Ons advies is jouw huis waard! Ons advies is jouw huis waard!

Huis & Hypotheek helpt je met al uw financiële zaken

Er op uit in de regioVolg ons op facebook

De Stranden van IJmuiden

IJmuiden heeft één van de mooiste stranden in Noord-Holland.

Op het brede strand (grote) van IJmuiden is altijd wat te beleven. Wandelen langs de kust of door de schitterende natuur bij het kennermermeer, uitwaaien op de pier met prachtig uitzicht op het scheepvaartverkeer, deelnemen aan diverse strandactiviteiten… het kan allemaal op het IJmuiderstrand.

ijmuiderstrand
ijmuiderstrand

Ook vind u hier strandpaviljoens die het hele jaar door geopend zijn.

IJmuiden aan Zee heeft één van de mooiste stranden in Noord-Holland met  strandpaviljoens die het hele jaar door geopend zijn.

Vanaf het strand is goed zicht op de scheepvaart van en naar het Noordzeekanaal.

Op het IJmuider strand wappert al jaren de Blauwe Vlag:

Dit is een een internationale onderscheiding voor schone en veilige stranden.

De inwoners zijn hier trots, er worden zelfs vrijwillige opschoon acties geregeld om het strand schoon te houden. De bereikbaarheid is uitstekend, zowel met eigen als openbaar vervoer. Voor bezoekers zijn er ruim voldoende parkeerplaatsen. De gezellige boulevard biedt uitzicht op de jachthaven met directe toegang tot zee en er zijn diverse horecagelegenheden, winkels en een trampolinecentrum.

brede strand IJmuiden
brede strand IJmuiden

Naast het nabijgelegen Kennemermeer ligt de 20 meter hoge Teamtower waar tal van uitdagende activiteiten kunnen worden ondernomen.

IJmuiderslag ligt ten zuiden van het strand van IJmuiden aan Zee en biedt veel rust en ruimte. Hier zijn honden het hele jaar door welkom ten zuiden van kilometerpaal 57,5.

Door het brede strand, met een harde vlakke ondergrond is het strand zeer schikt voor allerlei sportactiviteiten zoals kitebuggyrijden, blokarten, kitesurfen flyboarden en vliegeren. Het strand is in

verschillende zones ingedeeld, waar bepaalde activiteiten zijn toegestaan. Het naaktstrand gedeelte ligt in zone 4; het recreatiegebied, met toegestane activiteiten zoals zwemmen en recreatie op het strand.

Naaktrecreatie is toegestaan tussen paal 58,0 en 58,425 (de grens met de gemeente Bloemendaal). Het gebied staat niet met borden aangegeven. Het strand is erg breed en heeft aan de duinzijde een gebied (voor de afrastering), waar ook in de duinen mag worden gerecreëerd.

Op het naaktstrand zijn geen voorzieningen aanwezig. Wel is op 700 meter vanaf de noordgrens een strandpaviljoen aanwezig. Vanaf het strand is goed zicht op de scheepvaart van en naar12031567_971247159592491_8928278751049793181_o het Noordzeekanaal.

Vanuit Amsterdam is IJmuiden snel en gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Zo rijdt bus 82 vanaf de Marnixstraat rechtstreeks naar het strand van IJmuiden aan Zee. . Het Reach the Beach informatiebord wijst de weg naar de stranden van IJmuiden.