Serve the City helpt in de coronacrisis. Tientallen jongeren bieden hulp in de regio

 

Tientallen jongeren bieden hulp in de regio

Vanuit het hele land komen berichten over vrijwilligers die massaal voor anderen klaarstaan. Verschillende vrijwilligersnetwerken, waaronder CityShapers en Present Haarlem, zijn de afgelopen week hard aan het werk geweest om de hulpvragen die ontstaan op een gecoördineerde manier te koppelen aan vrijwilligers die graag willen helpen.

 

In de regio Haarlem organiseren CityShapers en Present Haarlem: ‘Serve the City’. Diverse projecten en hulpacties die tijdens de coronacrisis worden georganiseerd om die mensen te ondersteunen die in de knel komen.

Door de samenwerking tussen CityShapers en Present weten zij zowel jongeren als volwassenen massaal te mobiliseren om op te staan voor hun stadsgenoten, van Heemstede tot aan Beverwijk.

 

Kwetsbare doelgroepen, of mensen met vitale beroepen, die geen boodschappen kunnen doen worden geholpen door vrijwilligers die graag op die manier hun steentje bijdragen. Eenzame mensen krijgen telefoontjes, zodat ze regelmatig iemand hebben die naar hen luistert en waarmee ze gezellig kunnen kletsen. Overal ontstaan nieuwe contacten tussen mensen die hun ‘normale’ contacten zien wegvallen of dit bij anderen zien gebeuren.

 

Wil jij helpen, of heb je een hulpvraag? Kijk dan op www.stchaarlem.nl/doe-mee, of zoek CityShapers en Present op op social media.

 

CityShapers is aangesloten bij TijdVoorActie.

TijdVoorActie is een beweging van jongeren die zelf het initiatief nemen om de samenleving vorm te geven. Met lokale jongeren vrijwilligersnetwerken in meer dan 20 steden en bijna 10.000 jongeren geeft de stichting al jarenlang een waardevolle bijdrage in ons land. Hulp wordt georganiseerd via sociale media en eigen netwerken.

Nu de normale activiteiten grotendeels onmogelijk zijn geworden, zetten zij zich allemaal op een andere manier in. De landelijke organisatie heeft nu.tijdvooractie.nl gestart. Een inspiratiesite die jongeren ondersteund die in actie willen komen.
Op de inspiratiesite kunnen jongeren lezen wat ze nog meer kunnen doen, zich aanmelden om te helpen en een eigen initiatief te starten.

Wat is het plan?
Wil je iets doen voor een ander? Dan kun je je aanmelden via social media, e-mail, telefoon of www.stchaarlem.nl. Je kunt hulp bieden in de vorm van:

• Boodschappen bezorgen

• Een kaartje sturen •

Een telefonisch praatje maken

• Helpen met een klusje op afstand

• Uitlaten van de hond

• Helpen bij kinderopvang in Velsen

• Inzamelen van producten voor de voedselbank

Voor wie?
Iedereen die hulp kan gebruiken, moedigen wij aan om contact met ons op te nemen.
Ook als je iemand kent, buren, vrienden, kennissen of familie die wel wat hulp kan gebruiken, dan horen we dat graag!
Ook de hulpvragen kunnen via social media, internet of telefoon doorgegeven worden.
Het Open Huis en Stem in de Stad bieden een luisterlijn aan voor mensen die eenzaam zijn, zich zorgen maken of gewoon behoefte hebben aan een praatje. Bel 023-30 36 700!

Contactgegevens
Jurrin Reckers; 06 5204 6181 Stichting CityShapers jurrin@cityshapers.nl www.cityshapers.nl
Juliette Vroom; 06 2275 3461 Stichting Present Haarlem juliette@presenthaarlem.nl www.presenthaarlem.nl

 

Volg ons op Socialmedia

Post Author: ijmuiden

ijmuiden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.