• Haven IJmuiden
Partner van IJmuidenActueelPartner van IJmuidenActueel

Voor al uw Printwerk

Reacties van de lezers
IJmuiden in beeld Populaire berichten & pagina’s
Schar en Schol bakken
sportvisserij
De Breesaapsluis "de deur naar de Noordzee"
70 jaar geleden verging de stoomtrawler IJM 60 ‘Catharina Duyvis’ met 16 opvarenden door de februari storm.
Gezellige viswijven en dagverse vis in gloednieuwe kiosk
Het ontstaan van IJmuiden
Citymarketing VelsenCitymarketing Velsen

Magazine Ontdek Velsen

Partner van IJmuiden ActueelPartner van IJmuiden Actueel

IT OPLOSSINGEN BINNEN BUDGET

Ons advies is jouw huis waard! Ons advies is jouw huis waard!

Huis & Hypotheek helpt je met al uw financiële zaken

Er op uit in de regioVolg ons op facebook

Rondvaarten

gallery57-min-1152x768

IJmuidense Rondvaart Maatschappij

Met zijn enorme sluizen is IJmuiden de toegangspoort voor het internationale scheepvaartverkeer dat de Amsterdamse havens als bestemming heeft. Zelfs de grootste vracht- en passagiersschepen varen vanaf de Noordzee via IJmuiden en het Noordzeekanaal naar Amsterdam. IJmuiden is tevens één van de grootste aanvoerhavens voor vis in Europa.

De IJmuidense Rondvaart Maatschappij laat u graag vanaf het water kennismaken met de activiteiten in dit bedrijvige havengebied en het Noordzeekanaal. Ons rondvaartschip is zeewaardig, dus we kunnen ook de Noordzee op om u tijdens een enerverende rondvaart een prachtig uitzicht te bieden op de kust.
U kunt daarvoor inschepen voor een rondvaart van vier kwartier, die we (afhankelijk van het seizoen) dagelijks twee keer houden. Maar u kunt ook de hele boot afhuren voor bijvoorbeeld bootfeesten, recepties en zakelijke bijeenkomsten. Hierbij kunt u eventueel gebruik maken van volledig verzorgde arrangementen en boeiende excursies, waarbij we natuurlijk openstaan voor uw wensen en suggesties. Ook enige tijd voor de wal liggen is een optie in combinatie met een rondvaart of boottocht.
U komt aan boord van het prachtige passagiersschip de “Koningin Emma”. Met een lengte van 27 meter en motorvermogen van 600 pk haalt zij een gemiddelde snelheid van 11 knopen. Het schip is geschikt voor maximaal 100 passagiers en volledig uitgerust voor vaartochten en bootfeesten. Het is voorzien van verplaatsbare tafels en stoelen, een gezellige scheepsbar, verwarming, een ruim zonnedek en facilitaire voorzieningen.
Rondvaarten
Beschrijving
Onze “Haven & Noordzee”-rondvaart is een educatieve en avontuurlijke vaartocht door de havens van IJmuiden en bij gunstig weer langs de Noordzeekust. De tocht voert ons langs de visafslag, de reddingsboten, de vissersschepen, de Duitse duikbootbunker uit de Tweede Wereldoorlog en de nautische verkeerstoren.
Verder gaat de tocht langs het Forteiland, de sluizen van IJmuiden, Hoogovens en de pieren, waarna we tenslotte bij de wijdse Noordzee uitkomen. Bij gunstig weer varen we zelfs de Noordzee op, richting Zandvoort of Wijk aan Zee. De schipper geeft tijdens de vaart een toelichting over het reilen en zeilen in de havens. De vaartocht duurt ongeveer een uur, waarna iedereen bij terugkomst namens Neptunus een diploma uitgereikt krijgt.
Aan boord verkopen wij verse koffie en thee, frisdrank, wijn, bier en sterke drank. En ook
allerlei kleine snacks zijn verkrijgbaar, zoals tosti’s, diverse soorten koek, nootjes en dergelijke. Op bestelling kunnen wij zorgen voor gesorteerd gebak, cake, diverse schipperslunches, warm en/of koud buffet enzovoort.
Vaartijden en data
Van maart tot november kunt u mee met vaartochten van een uur, die in het hoogseizoen dagelijks om 14.00 en 16.00 uur vertrekken. Minimum deelname is 20 personen en reserveren is noodzakelijk i.v.m. beschikbaarheid en voldoende deelname.
Vertrek- en eindpunt
De boot vertrekt en komt aan op de ligplaats aan de “Dankzij Terminal” aan het Sluisplein. Dit ligt aan de zogenaamde “Kop van de haven”. De ligplaats is bij het vissersmonument van de man met de lantaarn.
We hopen u binnenkort als gast aan boord te kunnen verwelkomen!
Meer info: http://www.ijmuidenserondvaart.nl