Publieksdagen Forteiland

 

Op het Forteiland IJmuiden worden vanaf Zondag 3 maart 2019 en Zondag 3 november 2019 rondleidingen gegeven. Je kunt, tijdens deze publieksdagen, met of zonder gids het eiland verkennen.

Rondleiding met of zonder gids

Een rondleiding met een gids duurt ongeveer 2 uur, waarna je zelf op eigen gelegenheid een wandeling kan maken over het eiland.

Deskundige gidsen leiden je door het pantserfort. Langs de keuken, de bakkerij, de slaapzalen en de ziekenafdeling, waar de tijden van vroeger herleven. De welput met zijn mysterieuze geschiedenis en de geheimzinnig huilende hond.

Militaire leven

Dwalend door dit Nederlandse verdedigingswerk verbaas je over het vroegere militaire leven. Het was een hard en sober bestaan. Natuurlijk worden de Duitse bunkers en loopgraven niet vergeten. In de koepelzaal van het fort kun je wat eten en drinken. Hier worden ook boekjes, folders en caps verkocht. Sinds kort kun je er zelfs flesjes speciaal ‘Fortbier’ kopen.

Afvaarten Kop van de Haven

De afvaarten vanaf de Kop van de Haven met de rondvaartboot ‘Koningin Emma’ zijn om 10.45 uur, 12.45 uur en 15.10 uur. Het vertrek met de rondvaartboot terug naar de wal is om 13.00 uur, 15.15 uur of de laatste afvaart om 17.15 uur.

Op de woensdagen zijn de afvaarten op andere tijdstippen. Vertrek 12.45 en retour 15.15 Kijk voor de exacte vertrektijden op de website van Forteiland IJmuiden.

Post Author: ijmuiden

ijmuiden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.