• Haven IJmuiden
Partner van IJmuidenActueelPartner van IJmuidenActueel

Voor al uw Printwerk

Reacties van de lezers
IJmuiden in beeld Populaire berichten & pagina’s
Schar en Schol bakken
sportvisserij
Het ontstaan van IJmuiden
Kerst in het Centrum IJmuiden met The Santa Kids Games
Sky’s Dierenspeciaalzaak, een échte speciaalzaak voor hond en kat
Extra koopavonden/zondagen feestdagen
Citymarketing VelsenCitymarketing Velsen

Magazine Ontdek Velsen

Partner van IJmuiden ActueelPartner van IJmuiden Actueel

IT OPLOSSINGEN BINNEN BUDGET

Ons advies is jouw huis waard! Ons advies is jouw huis waard!

Huis & Hypotheek helpt je met al uw financiële zaken

Er op uit in de regioVolg ons op facebook

Op 2 november kwam basisschool De Origon langs in de Burgerzaal van het gemeentehuis voor de prijsuitreiking van de Urban Mining Challenge. De winnaars waren een team dat een tas maakte van spijkerbroeken en een team dat van oud plastic een bordspel maakte, het ‘speel je fitspel’.

 

Samen met de Wow-fabriek schreef gemeente Velsen de afgelopen maanden een wedstrijd uit. De opdracht: wie kan het beste nieuwe voorwerp maken uit producten die een tweede leven verdienen? Dit heet ook wel Urban Mining: het recyclen van waardevolle grondstoffen uit stedelijk afval. Basisschool de Origon deed volop mee en leverde maar liefst 9 objecten in. Van een duurzaam spaarvarken tot een prachtig zelfgemaakt vogelhotel.

 

De winnaars
Wethouder Duurzaamheid Jeroen Verwoort en oprichter van de Wow-fabriek Rick Paardekoper reikten de prijzen uit. De eerste prijs was voor een tas met bijbehorende portemonnee, gemaakt van een spijkerbroek. De tweede prijs was voor een bordspel gemaakt van gerecycled plastic. In dit ‘speel je fitspel’ krijg je tussendoor allerlei sportieve opdrachten.

 

Het doel van de wedstrijd was om kinderen de waarde van afval mee te geven. In Nederland moeten we namelijk in 2030 50% minder grondstoffen gebruiken, en in 2050 volledig circulair zijn (dit betekent dat we alle spullen die we maken, kunnen hergebruiken. We hebben dan dus geen afval meer.)

 

De Wow-fabriek
De Wow-fabriek maakt dagelijks nieuwe producten van afval. De winkel verkoopt allerlei circulaire spullen aan bedrijven, die gemaakt zijn van afval. Denk bijvoorbeeld aan wijnkoelers van paddenstoelen, kleding van petflessen en tassen van oud plastic.

 

Van 31 oktober tot en met 6 november is het de Nationale Klimaatweek. In deze week organiseren bedrijven, overheden, organisaties en inwoners uit heel Nederland allerlei activiteiten op het gebied van duurzaamheid. De Urban Mining Challenge was één van deze activiteiten.

Volg ons op Socialmedia
Pin Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.