politiehelikopter vindt met infrarood camera verwarde man in duingebied

Gistermiddag, rond 17:00 uur, heeft de politiehelikopter in Santpoort-Noord gezocht naar een man die  hulp nodig had.

 

Naasten van de man hadden op Facebook een bericht gelezen dat hij een einde aan zijn leven wilde maken. De man zou zich mogelijk in het duingebied bevinden. Omdat het voor ons op de grond erg moeilijk zoeken is in een duingebied hebben wij de hulp ingeschakeld van de politiehelikopter.

De politiehelikopter heeft met een infrarood camera gezocht naar warmte. Als de waarnemer dan iets in het oog had werden de collega’s op de grond aangestuurd. Na een aantal keren niets gevonden te hebben was het raak. De collega’s troffen de man aan die nog aanspreekbaar was maar wel medische hulp nodig had.

Aangezien de ambulance niet in het duingebied kan rijden is de Strandjeep van de politie ter plaatse gekomen. Die heeft het personeel van de ambulance aan boord genomen. Het volgende probleem diende zich echter aan, hoe komt men op een goede manier van de openbare weg bij de man in het duingebied?

Gelukkig was er een oud-boswachter in de buurt die bereid was om direct te komen helpen! De oud-boswachter kent de weg op zijn duimpje en heeft in het duingebied de weg gewezen waardoor het ambulancepersoneel de man snel kon helpen. Toen de man stabiel genoeg was om te vervoeren is hij in de Strandjeep naar de traumahelikopter gebracht. Daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht.

Al met al kijken wij terug op een uitstekende samenwerking tussen alle hulpdiensten en zijn wij de boswachter zéér dankbaar voor zijn hulp.
(bron politie velsen)

Volg ons op Socialmedia
Pin Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous post Kerstboom verbranding in Velsen
Next post Marina best beoordeelde bezorgrestaurant van IJmuiden 2015
Twitter
Follow Me
%d bloggers liken dit: