Op vrijdag 21 februari verzorgen zij een concert met Engelse renaissance- en barokmuziek van o.a. Dowland, Holborne en Purcell

Upon the Wind
vrijdag 21 februari 2020
Santpoort-Noord
Duo Upon the Wind bestaat uit Sabine d’Hont, blokfluiten en Remco Jacobs, zang en (barok)gitaar. Op vrijdag 21 februari om 20.00 uur verzorgen zij een concert met Engelse renaissance- en barokmuziek van o.a. Dowland, Holborne en Purcell. Maar ook muziek van Remco Jacobs zelf. Bloedstollend mooi zijn de liefdesliederen uit de 16e eeuw. De instrumentale muziek varieert van een snel opzwepende dans tot een mooie langzame melodie. Upon The Wind zoekt bij elk stuk een passend instrument. Zo bespeelt Sabine wel 9 verschillende blokfluiten en Remco wisselt de barokgitaar af met een western gitaar.

Remco Jacobs behaalde zijn masterdiploma aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zijn specialisme is barokmuziek uit de 16e eeuw, maar als singer-songwriter verweeft hij Ragtime en Blues in zijn muziek. Sabine d’Hont studeerde blokfluit aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde haar studie bij Kees Boeke in Italië. Zij maakt deel uit van verschillende barokensembles en werkte mee aan veel cd-opnames.

Half uur voor aanvang is de zaal open.
Gratis toegang, een bijdrage in de onkosten wenselijk.

Contactgegevens
’t Mosterdzaadje
Kerkweg 29
2071 NA Santpoort-Noord
T 023 537 8625

Bezoek website(s)
http://mosterdzaadje.nl

Bron:https://www.vvvijmuidenaanzee.nl/

Post Author: ijmuiden

ijmuiden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.