Bunkermuseum IJmuiden

bunker museum 1

Het museum heeft maandelijkse openstellingen van mei tot en met oktober.

 

Buiten die periode kent het museum geen openstellingen, maar er zullen in de maanden november tot en met april wel regelmatig museumrondleidingen worden ingepland, voor zover dat naast de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden mogelijk is (thans gepubliceerde data daarom onder voorbehoud).

In de rubriek ‘Komende rondleidingen’ elders op de pagina kunt u zien óf en wanneer deze rondleiding (‘Museumrondleiding’) ingepland is. U dient zich altijd vooraf aan te melden, want het maximum aantal deelnemers is 15 personen en bij te geringe belangstelling wordt de rondleiding geannuleerd.bunker museum3
Voor uw bedrijfsuitje, familiefeest of verenigingsdag zijn er het hele jaar groepsrondleidingen langs en door de bunkers van de batterijen Heerenduin en Olmen mogelijk.
Middag- en avondrondleidingen vinden doorgaans alleen plaats in de periode mei – september.
Familierondleidingen vinden doorgaans alleen plaats in de periode april – november.

Klauteren door de bunkers en ondertussen iets leren. Dat kan bij onze kinderrondleidingen, hét alternatieve verjaardagsuitje.

Kinderrondleidingen zijn beperkt te boeken. De volgende data zijn mogelijk, de rondleiding wordt altijd ’s middags gehouden (exacte aanvangstijd in overleg; andere mogelijke data zijn reeds gereserveerd):
zaterdag 11 mei, zaterdag 13 juli, zaterdag 10 augustus, zaterdag 14 september, zaterdag 12 oktober, zaterdag 9 november.bunker museum 2
Als u voor uw familiedag, bedrijfsuitje, zangvereniging, enz. een origineel uitstapje zoekt, is een WN2000 bunkerrondleiding wellicht iets voor u. U kunt een groepsrondleiding desgewenst combineren met een lunch of diner in één van de restaurants of strandpalviljoens in IJmuiden aan Zee. Voor dit soort arrangementen maken wij gebruik van de diensten van Bricks Events.

De Stichting WN2000 heeft de hand weten te leggen op het wrak van zo’n Seehund, dat in 2002 op het strand van Egmond is uitgegraven. Momenteel hebben we bijna de subsidiëring rond om voor dit wrak op het museumterrein een onderkomen te bouwen, het bijna 12 meter lange wrak past namelijk in geen enkele van onze bunkers. Wellicht dat we u in 2013 het complete wrak al kunnen tonen. In het museum treft u thans een kleine expositie over de Seehund en de Schnellboote aan, met onder andere de toren van de Seehund en modellen van zowel een Seehund als een Schnellboot.

(bron) meer info: http://www.bunkermuseum.nl

Twitter
Follow Me