Liefde voor de sport. De van oorsprong uit IJmuiden afkomstige voorzitter Geert Velzel zocht zelf ooit naar deze sport in Velsen

Velsen vertegenwoordigt een diversiteit aan sporten en het aantal gepassioneerde vrijwilligers, dat de verenigingen draaiende houdt, is uniek te noemen. Wat een liefde voor de sport is er in onze regio! Ook de sportverenigingen zelf blinken allemaal ergens in uit. Wij spraken met Geert Velzel, voorzitter van Softbalvereniging Rooswijk in Velsen-Noord.

Softbalvereniging Rooswijk.
Denk je aan soft- en honkbal, dan kom je vaak in Haarlem uit. Maar de van oorsprong uit IJmuiden afkomstige voorzitter Geert Velzel zocht zelf ooit naar de sport in Velsen en was verbaasd dat daar een soft- en honkbalvereniging zit! ‘Het is de enige honk- en softbalvereniging van het noordelijke deel van de IJmond’, verklaart Geert. ‘Volgend jaar vieren we ons 75-jarige bestaan.’ De club heeft rond de 70 leden en ook hier zijn er veel energieke vrijwilligers, die de boel draaiende houden. ‘De meeste leden zijn al jaren lid en gek van het spelletje’, gaat Geert verder. ‘En om op een laagdrempelige manier de sport te bedrijven hebben we nu slowpitch, een variant op softbal, die minder tijdrovend is. Dat speel ik zelf ook’, besluit Geert. We mogen er trots op zijn, dat we in Velsen zulke bevlogen voor-zitters en andere vrijwilligers hebben met liefde voor hun sport en hun club.

www.rooswijk.nl

Bron: https://www.ijmuiden.nl/

Post Author: ijmuiden

ijmuiden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.