IJmuiden

Inwoners die het oneens zijn met de verdeling van statushouders over de woonkernen van Velsen moeten gebruik maken van hun spreekrecht aldus “Ron Bouwer”.

 

Samen met John Weidijk en Johan Visser maken deze 3 IJmuidenaren en vele andere onder ons zich zorgen om de oneerlijk verdeling huisvesting van vluchtelingen in Velsen.

Die krijgen bijna allemaal huisvesting toegewezen in IJmuiden. Volgens Bouwer is dat niet goed voor onze nieuwe generatie jonge IJmuidenaren die al jaren wachten op een betaalbare woning daarom deze noodkreet.

Waarom andere kernen buitenschot blijven is ons een raadsel! Daarom nodigen zij iedereen uit om op 15 september om 19.30 uur aanwezig te zijn op het gemeentehuis bij de raadsessie.

Zij vertrouwen op uw aanwezigheid deze avond en zullen het gesprek met de verantwoordelijke Wethouder aan gaan.

Eerder had Velsen bedacht het Missiehuis in Driehuis te kunnen inrichten voor vluchtelingen met een verblijfsstatus. Dat plan is om nogal onduidelijke redenen niet doorgegaan.

 

 

9 gedachte over “IJmuidenaren zijn het meer dan zat!”
 1. 95 mensen op meer dan 30.000. En daar problemen mee hebben, dan zoek je toch wel ernstig naar problemen. Beetje compassie misschien met die mensen?

 2. Daar gaat het niet om!
  Als je het over compassie hebt dan is dat het probleem van de gemeente Velsen!
  Ze voeren geen overleg en zijn rechtlijnig ja en dan komen mensen in opstand en terecht!

 3. Als je goed leest staat hier nergens dat ze niet opgevangen moeten worden ,maar dat er beter verdeeld moet worden.ook naar de woonkernen waar de politici van velsen wonen ……………

 4. ‘om nogal onduidelijke redenen?’ Ze kregen gewoon geen toestemming van Het Rijk om het Missiehuis daarvoor te gebruiken. That’s it. Ga nou niet net doen alsof er een of andere complottheorie achter zit, want dat is niet zo. Ik maakte zelf deel uit van het overleg en heb gezien hoeveel goede initiatieven er al in Driehuis waren bedacht en hoeveel mensen wilden meewerken en meedenken over huisvesting in het Missiehuis. Wat mij betreft zijn deze mensen hier welkom. Ze vluchten niet voor niets uit hun eigen land. Stel je eens voor hoe dat voor jou zou zijn. Hou toch eens op met dat ‘IJmuiden is van ons’ geschreeuw. Bah.

  1. Dus NU kunnen er dan toch in Driehuis en santpoort Nrd en velsen zuid dan wat extra ‘gewone’ huizen worden gereserveerd voor de asielzoekers? [denk aan 30 per kern] Die mensen moeten inderdaad OOK geholpen worden en daar zijn ook [net als in IJmuiden] huurwoningen die daarvoor gebruikt kunnen worden, hoe komt het dan dat er nog niemand is opgevangen in die kernen?????
   We zijn toch wel solidair als ‘velsenaren’ en ik zie bij die 3 kernen van velsen alles nog op 0 staan.!!
   Ik zou zo zeggen ga nog eens aan die overlegtafel zitten en bedenk nog een paar fijne oplossingen waarbij de lusten en lasten eerlijker verdeeld worden.
   Het gaat hier nl niet over het feit dat deze mensen niet welkom zouden zijn, maar dat alle sociale huurwoningen die er in IJmuiden zijn voor de jongeren onbereikbaar worden, doordat er zoveel worden ‘gereserveerd’ voor vluchtelingen en die “lasten” kan je met overleg en eerlijke verdelingen over alle kernen in velsen samen oplossen.

 5. Nummer 1 voor ieder die het nieuws gevolgd heeft met zijn ogen open, zien dat deze “zogenaamde vluchtelingen ” die niet eens uit Syrië afkomstig zijn en waarschijnlijk een gezin vormen van 3 volwassenen mannen maak ik mij wel degelijk zorgen over de toekomst van mijn dochter! Enne mevr. bloemzaad woont zeker zelf in Driehuis, Velsen-zuid of Santpoort nrd. Mervr Bloemzaad kan ook nog eens niet lezen en verzint er gewoon wat dingen bij !! mevr Bloemzaad IJmuiden is allang niet meer van ons net als Nederland niet meer van de Nedelanders is … Weggegeven door mensen zoals u.

 6. De nieuwe bewoners of asielzoekers van te voren grondig screenen om problemen in hun toekomst zo veel mogelijk uit te sluiten, zoals de Hollandse gewoontes en vrijheden, maar ook onze wetten en respect voor vrouwen o.a. Dit gaat in de praktijk vaak mis; zoals in Den Helder bijvoorbeeld, waar de vrouwen niet veilig waren in het Zwembad aldaar! Dit zijn tè grote cultuurverschillen, die je niet zo maar eventjes met een praatje oplost!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.