IJmuidenaren waarderen kwaliteit, zeker als het om vis gaat.

 

Marinus Noordenbos is geboren en getogen Velsenaar, zoon van een reder. De rest van de zes kinderen had niets met vis maar Marinus ging op zijn 18e naar Japan, stage lopen bij een van de klanten van pa.

‘Ik vond het fantastisch, het land van melk en honing met lieve en nette mensen.’ Hij werkte zes dagen in de week in het visverwerkingsbedrijf en de cultuurshock was immens. Maar: ‘De Japanse keuken, die kunst van het weglaten en niets kunnen verdoezelen met sausjes. Zo simpel. Zo gecompliceerd!’ In 1993 startte hij moederbedrijf Hokkai Suisan ofwel: Noordzee Visbedrijf. In die tijd was Hors Makreel een verguisde vis, te hard, met stekels, en de vangst aan makreel en haring beschadigend. Totdat Marinus ontdekte dat dit juist een gecompliceerde maar prachtige vissoort is. Nu levert Hokkai elke dag verse visproducten aan Japanse expats door heel Europa. ‘Ze dragen me op handen.’

In Hokkai Kitchen, midden in het rauwe en onherbergzame havengebied, komen liefhebbers genieten van de echte traditionele Japanse keuken. De chef, Kuniyoshi Ohtawara werd weggelokt van het Okura. Marinus: ‘Het Nederlandse publiek moet weten dat de Japanse keuken méér is dan sushi.’ En: ‘IJmuidenaren waarderen kwaliteit, zeker als het om vis gaat. Dit restaurant is onze etalage.’

Inmiddels heeft Hokkai Kitchen een vermelding gekregen in Gault & Millau, een gastronomiegids met de beste restaurants ter wereld. De gids is erg enthousiast over Marinus en zijn chefkok Kuniyoshi Ohtawara.

www.hokkaikitchen.nl

Bron: Citymarketing https://www.ijmuiden.nl/

Post Author: ijmuiden

ijmuiden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.