.IJMUIDEN

 

Ingezonden lezersbrief

Ik kreeg vandaag het magazine “IJmuiden” in de brievenbus. Ik dacht wat zal daar instaan, dus snel lezen is het devies. Eerst zoals het hoort een voorwoord van niemand minder dan Michel Burhs, ik weet niet wie dat is, maar hij schreef dit namens de werkgroep “Citymarketing IJmuiden”. Dit betekent dat IJmuiden in de picture wordt gezet. Wat ik nog niet wist dat was dat IJmuiden een stad was.

Snel even wikkipedia raadplegen maar nee, IJmuiden en sterker de gemeente Velsen is geen stad. Dus gewoon een dorp, mooi dan is dat ook weer opgehelderd. Ook stond te lezen dat onze eigen wethouder meneer Arjen Verkaik als wethouder Economische Zaken de aanjager is van Citymarketing of moet ik nou “Dorpmarketing” zeggen? Want wees eerlijk zoals een IJmuidenaar dat zijn kan, een dorp is geen stad! Hij schrijft dat wij als dorp IJmuiden van alles te bieden hebben, ja dat weten wij niet in IJmuiden, dom als wij zijn. Zo moet het meer groeien, het groeien zit hem in de industrie die moet groter worden. Ja dacht ik mooi voor de werkgelegenheid.

Maar waarom dan die club die Dorpcitymarketing IJmuiden. Ik bedoel er zijn toch ambtenaren genoeg die IJmuiden kunnen promoten. Kennelijk zijn zij daar ook niet goed in. Verder lezen dan maar. En ja hoor onze burgemeester is ook enthousiast, hij ervaart dat veel mensen geen goed beeld hebben bij de gemeente Velsen. Maar nu ze er één of meerdere keren zijn komen kijken zijn ze ook overtuigd dat Velsen een gave gemeente is. Mooi, denk ik dan, hoe komen zij dan in IJmuiden? Want ik kan mij niet voorstellen dat men 1,5 uur uit Amsterdam wilt gaan reizen om in IJmuiden te komen, maar wacht, natuurlijk dat doen ze met die geweldige ferry die bij de pont ligt en elk half uur heen en weer naar Amsterdam Centraal vaart met een volle boot passagiers. Of……. O nee die hebben zij (de provincie en een slappe lobby van Velsen) weggehaald.

Maar weer verder lezen. Woongeluk in Oud-IJmuiden, wat na de sloop van onze oosterburen in 1940-1945 totaal verwoest was tot aan de Oranjestraat. Dit heeft bijna 80 jaar moeten duren eer dit hersteld was tot een redelijke vervanging. Dat de juweeltjes door diezelfde gemeente die er nog stonden weggesloopt waren, tja daar zie in dit blaadje niets van terug.

Verder lezen. Ik lees dat ieder particulier initiatief wat een groot succes geworden is uitgelicht wordt, leuk voor de bedrijven maar dit is voor ons als IJmuidenaren niets nieuws onder de zon. Van DFDS tot en met Tata Steel en alles wat er tussen zit wordt op een manier belicht of dit alleen maar door het harde werken van de gemeente gebeurd is. Of door die club die Dorpcitymarketing heet. Nee ook zij niet, zij maken een beetje reclame in en in de omgeving van IJmuiden over IJmuiden.

Ik weet niet hoeveel geld daarnaar toe gaat maar, gezien dit blaadje met info waar ik van dacht joh kom eens met wat nieuws zal het niet weinig zijn.

Daarnaast in deze tijd van digitale info, kan ik mij niet voorstellen dat weer diezelfde meneer Verkaik hier weer toestemming voor verleend, want geloof mij dit heeft zijn weerslag op de natuur, volgende week ligt het gros in de krantenbak.

En om terug te komen op die kosten, die wij uiteindelijk zelf opbrengen, ik persoonlijk zie deze centen liever in de pot komen om het Witte Theater open te houden.

En er komt nog meer want er wordt gesmeekt om copy van diverse bedrijven of particulieren om nog meer onzin op te schrijven waar geen hond op zit te wachten

Meneer Verkaik, stop met deze onzin en stop het geld in het Witte Theater!

(anoniem)