Idealen en schoonheid op strand IJmuiden

Twee beeldschone dames vinden dat modellenwerk meer is dan ‘een beetje mooi zijn’. De 26-jarige Mylene Cabri uit IJmuiden en haar van oorsprong uit Almere komende vriendin Elise (24 en finale Miss Beauty of Flevoland) willen wat betekenen voor het milieu en zetten daarvoor hun modellenwerk in.

 

Mylene zegt: ,,Wij willen betekenis geven aan modellenwerk, er komt heus meer bij kijken. Met deze actie staan we op voor onze rechten en het milieu.” Samen bedachten ze een leuke en creatieve actie in de vorm van een fotoshoot waarin – buiten natuurlijk de knappe meiden – plastic afval de hoofdrol speelt. Uiteraard op het strand van IJmuiden, waar genoeg ruimte is en die altijd een fotogeniek decor biedt. Mylene maakte een complete jurk van afval plastic en ook de plastic accessoires zijn onderweg naar de mooiste locatie voor de shoot verzameld.

 

Missie

Hun missie verwoorden ze zó: ,,Het gebeurt nog te veel dat mensen hun afval/plastic op straat gooien, op het strand gooien en geen afval scheiden. Buiten het feit dat het onwijs slecht is voor het milieu en niet al het afval kan verteren, gaan er ook een hoop dieren aan dood. Deze beestjes hebben het niet verdiend om te sterven omdat een persoon te lui is om naar de afval bak te lopen of het vuilnis in hun zak te houden. Het gaat wel al steeds beter en vergeleken met andere landen doet Nederland het erg goed. Maar nog is het te weinig.

Nog zie je schoolpleintjes of andere hangplekken waar jongeren hun blikjes energydrank en ander rommel laten liggen. Zie je oudere mensen met/of kinderen op het strand of in het bos die hun plastic papiertje van een koekje even stiekem laten wegwaaien en het zogenaamd per ongeluk is.’’

Samen 

Elise en Mylene zijn vastberaden en vinden dat we de missie alleen kunnen bereiken door samen te werken. ‘’Jong en oud moet samenwerken. Blijf er aan denken. Scheid je afval. Hou bos, straten en strand schoon!’’

Fotograaf: Klaas Haring / Nishin Photography.

Modellen: Mylene Cabri & Elise Stokman.

IJmuidenactueel,

©Ingeborg Baumann

Post Author: ijmuiden

Anoniem

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.