Hotel Landgoed Waterland

Landgoed Waterland heeft een schitterend 18e eeuws monumentaal landhuis.

Er kunnen in totaal 34 personen overnachten op Landgoed Waterland. Er is een Royal Bruidssuite en er zijn vier luxe suites op de eerste etage. Op zolder bevinden zich nog zes gastenkamers waarvan een zespersoons twee vierpersoons en drie tweepersoons.

Wanneer u door de fraaie toegangspoort de lange oprijlaan volgt, na het parkeren wandelt u richting het monumentale landhuis welke als een geweldige verrassing werrijst.
Een unieke monumentale locatie
Landgoed Waterland is een unieke monumentaal landhuis in de randstad (Velsen-Zuid) nabij Haarlem en 15 minuten van Amsterdam/Schiphol en bezit een eigen parkeerterrein tot 150 auto’s.
 Landgoed Waterland is niet alleen zeer geschikt voor feestelijke en ceremoniele gelegenheden met een exclusief karakter, maar ook voor zakelijke evenementen, zoals vergaderingen, brainstormsessies, seminars, presentaties, overnachtingen en prive diners.Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding en een persoonlijk gesprek zodat we voor u geheel vrijblijvend en op maat een voorstel kunnen maken.

 Historie
De Gouden Eeuw had de Republiek der Zeven Verenigden Nederlanden in rijkdom en macht naar de wereld top gebracht en het gemis van adellijke titels werd gecompenseerd door relaties te ontvangen in fraaie en lommerrijke buitenplaatsen. De rand van het Wijkermeer was hiervoor bij uitstek geschikt vanwege de bereikbaarheid over het IJ.
Bewoners van Landgoed Waterland
De geschiedenis van Landgoed Waterland gaat terug tot de dertiende eeuw, maar van de hofstede Waterland wordt pas voor het eerst melding gemaakt in 1717, wanneer de weduwe van Cornelis Munster de hofstede verkoopt voor fl. 15.860,-. Dirk Trip laat in 1742 de geometrische tuin aanleggen en bij de bouw van het huidige landhuis werden de beste vaklieden ingeschakeld. De decoraties zijn ontwerpen van Pieter de Swart, hofarchitect van stadhouder Willem IV, die verantwoordelijk was voor onder andere de bouw van het vroegere Paleis Lange Voorhout en de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. Verder kunt u in het huis behangschilderingen van J. Augustini bewonderen.
De Stijlkamers van Waterland
De zalen en vertrekken van Landgoed Waterland zijn royaal van opzet en zijn geheel in stijl van het huis gemeubileerd. Ieder vertrek heeft zijn eigen uitstraling en is voor diverse doeleinden geschikt.
 Zo zijn er de Anti-Chambre (30 m2), de Salon (46 m2), de Heerenkamer (38 m2), de Zomerzaal (52 m2, de Rookkamer (25 m2)en de Jachtkamer (30m2). De vertrekken aan de achterzijde van het huis hebben uitzicht op het schitterende park met zijn waterpartijen en rododendrons. Het park is zeer geschikt voor zomerse evenementen. Waterland biedt plaats aan maximaal 250 gasten.

Meer info: Hotel Landgoed Waterland
Rijksweg 116
1981 LD Velsen-Zuid
Tel 023-5470496

Volg ons op Socialmedia
Pin Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Twitter
Follow Me
%d bloggers liken dit: