Hotel Augusta

 Hotel Augusta voor een originele belevenis

In Augusta Hotel & Restaurant beleeft u de authentieke sfeer van het IJmuiden van ruim een eeuw geleden. Nu geniet Augusta nog steeds het aanzien van toen en lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Het mooie, smaakvolle restaurant en het gezellige hotel met haar 25 hotelkamers zijn daarvan het levende bewijs. Voorzien van alle comfort, maken zij uw overnachting tot een ware belevenis. Daarnaast is Augusta een prima locatie voor zakelijke bijeenkomsten. De vergaderzalen en dinerkamers bieden ruimte aan gezelschappen van 8-60 personen en zijn ook zeer geschikt voor een privé diner of besloten receptie. Voor grotere gezelschappen kunt u terecht in ons naastgelegen Thalia Theater.

Monumentale allure

Hotel Augusta is gebouwd in het jaar 1907 en dankt haar naam aan Augusta Victoria, de gemalin van de Duitse keizer Wilhelm II. Het hotel was al vroeg in handen van de familie Heere. In tegenstelling tot een belangrijk deel van de bebouwing in de rest van IJmuiden, ‘overleefde’ Augusta de Tweede Wereldoorlog. De familie Heere is al die jaren eigenaar van Augusta gebleven. Hun dochter en schoonzoon hebben Augusta uiteindelijk gerund totdat de huidige eigenaars, John en Monique van Waveren, het hotel in 1984 overnamen. Op dat moment was het pand niet meer dan een bouwval waar heel veel aan moest gebeuren.

Het restaurantgedeelte is altijd origineel gebleven. Het saloncafé was vroeger de sigarenhandel Dorresteijn, wat later is overgenomen door poelier Onrust. Weer later is het buurpand (nu de Oranjelounge) erbij getrokken. Daar waar zich nu de receptie, de ontbijtzaal en de Kroonzaal bevinden, was voorheen de manufacturenzaak van de familie Botman gevestigd. Veel Oud-IJmuidenaren weten zich dat vast nog wel te herinneren.

Openingstijden

Restaurant
Diner
Maandag t/m zaterdag
zondag’s bij evenementen
18:00 – 21:30 uur

Salon Café
Lunch
Maandag t/m vrijdag
12:00 – 15:00 uur

voor meer info: http://www.augusta.nl/

Volg ons op Socialmedia
Pin Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Twitter
Follow Me
%d bloggers liken dit: