• Haven IJmuiden
Partner van IJmuidenActueelPartner van IJmuidenActueel

Voor al uw Printwerk

Reacties van de lezers
IJmuiden in beeld Populaire berichten & pagina’s
Schar en Schol bakken
sportvisserij
Het ontstaan van IJmuiden
Kerst in het Centrum IJmuiden met The Santa Kids Games
Sky’s Dierenspeciaalzaak, een échte speciaalzaak voor hond en kat
Extra koopavonden/zondagen feestdagen
Citymarketing VelsenCitymarketing Velsen

Magazine Ontdek Velsen

Partner van IJmuiden ActueelPartner van IJmuiden Actueel

IT OPLOSSINGEN BINNEN BUDGET

Ons advies is jouw huis waard! Ons advies is jouw huis waard!

Huis & Hypotheek helpt je met al uw financiële zaken

Er op uit in de regioVolg ons op facebook

 Hotel Augusta voor een originele belevenis

In Augusta Hotel & Restaurant beleeft u de authentieke sfeer van het IJmuiden van ruim een eeuw geleden. Nu geniet Augusta nog steeds het aanzien van toen en lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Het mooie, smaakvolle restaurant en het gezellige hotel met haar 25 hotelkamers zijn daarvan het levende bewijs. Voorzien van alle comfort, maken zij uw overnachting tot een ware belevenis. Daarnaast is Augusta een prima locatie voor zakelijke bijeenkomsten. De vergaderzalen en dinerkamers bieden ruimte aan gezelschappen van 8-60 personen en zijn ook zeer geschikt voor een privé diner of besloten receptie. Voor grotere gezelschappen kunt u terecht in ons naastgelegen Thalia Theater.

Monumentale allure

Hotel Augusta is gebouwd in het jaar 1907 en dankt haar naam aan Augusta Victoria, de gemalin van de Duitse keizer Wilhelm II. Het hotel was al vroeg in handen van de familie Heere. In tegenstelling tot een belangrijk deel van de bebouwing in de rest van IJmuiden, ‘overleefde’ Augusta de Tweede Wereldoorlog. De familie Heere is al die jaren eigenaar van Augusta gebleven. Hun dochter en schoonzoon hebben Augusta uiteindelijk gerund totdat de huidige eigenaars, John en Monique van Waveren, het hotel in 1984 overnamen. Op dat moment was het pand niet meer dan een bouwval waar heel veel aan moest gebeuren.

Het restaurantgedeelte is altijd origineel gebleven. Het saloncafé was vroeger de sigarenhandel Dorresteijn, wat later is overgenomen door poelier Onrust. Weer later is het buurpand (nu de Oranjelounge) erbij getrokken. Daar waar zich nu de receptie, de ontbijtzaal en de Kroonzaal bevinden, was voorheen de manufacturenzaak van de familie Botman gevestigd. Veel Oud-IJmuidenaren weten zich dat vast nog wel te herinneren.

Openingstijden

Restaurant
Diner
Maandag t/m zaterdag
zondag’s bij evenementen
18:00 – 21:30 uur

Salon Café
Lunch
Maandag t/m vrijdag
12:00 – 15:00 uur

voor meer info: http://www.augusta.nl/

Volg ons op Socialmedia
Pin Share
ijmuiden

Door ijmuiden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.