Hondshaai stoofpotje

1031646213__hondshaaidsc0054

Hondshaai in een zuiders stoofpotje

 

Dit gerecht is ook heerlijk met Congeraal mootjes.

Benodigdheden :

600 g hondshaaimootjes 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika 3 sjalotjes 1 ui 3 gepelde tomaten 1 dl witte wijn 0,5 dl groentebouillon 1 koffielepel tomatenpuree enkele blaadjes basilicum peper en zout

Bereidingswijze : (5 + 20 minuten)

  1. Kruid de vismootjes met peper en zout, bak ze halfgaar (4 minuten) in olijfolie en houd ze warm.
  2. Snijd de paprika’s, sjalotten en ui in fijne reepjes. Stoof ze even in olijfolie, blus met de witte wijn en de groentebouillon, meng de tomatenpuree eronder en laat alles inkoken tot sausdikte.
  3. Voeg de vismootjes bij de stoofpot en laat ze 4 minuten sudderen tot ze volledig gaar zijn.
  4. Verdeel de stoofpot over de borden, versier met basilicumblaadjes en met gestoofde (opzij gehouden) paprikareepjes. Serveer met gebakken aardappeltjes.

Alle recepten op deze site zijn beschreven voor vier personen. Ze zijn allemaal te serveren als hoofdgerecht. Wil u meewerken aan deze visrecepten collectie? Mail ons uw favoriete recept. Misschien komt het wel in onze rubriek ………..

redactie@ijmuidenactueel.nl

 

Volg ons op Socialmedia
Pin Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous post Gestoomde filet van zalmforel
Next post Schar en Schol bakken
Twitter
Follow Me
%d bloggers liken dit: