Gezellige viswijven en dagverse vis in gloednieuwe kiosk

IJmuiden – ‘’We gaan MAANDAG 1 NOVEMBER OPEN met onze splinternieuwe KIOSK! Oh My Godd, we zijn zooooooo blij! Nog maar 3 daagjes werken in onze VISKAR & dan nooooit meer een KOUDE WINTER! Tot zo hè schatten, Joehoeeeee.’’ Zo schreef Cindy, alias de blonde spring-in -t-veld van Vis van Kaatje aan de Velserduinweg, een paar dagen terug op Facebook. Mét hoofdletters, uitroeptekens en juichende emoticons. Denk nu niet dat ze overdrijft want zo ís ze gewoon. Het hele team van Vis van Kaatje is trouwens altijd enthousiast en gezellig. En dat, samen met de dagverse vis rechtstreeks van de afslag, de puike haring, de kibbeling waarvoor mensen speciaal omrijden en de heerlijke broodjes en salades, kan niet anders dan een begrip zijn. En dat is het, nu al voor het elfde jaar.

Vanaf afgelopen maandag dus prijkt een gloednieuwe, duurzame en eigenlijk heel chique kiosk op de hoek van de Velserduinweg. Momenteel ruikt het er meer naar bloemen dan naar vis want de zaak staat vol met boeketten van mensen die het sympathieke setje Lamar Hamers en Cindy alle geluk en succes wensen. Naar vis zal de kiosk overigens niet heel erg gaan ruiken want: ‘’Overal is over nagedacht. Het afscheiden van het vet, de koolstoffilters en allerlei andere technische dingetjes. De kiosk is gebouwd op een duurzame toekomst’’, zegt Lamar.

Niet opgeven

Die tien jaren Vis van Kaatje met deze bevlogen eigenaars gingen niet altijd zonder slag of stoot. Cindy: ‘’ Vis zit in ons bloed en dat krijg je er nooit meer uit. Hoewel Kaatje toen we het overnamen een goede naam had was het in het begin vrij rustig. Maar opgeven zit dan weer niét in ons. We bleven kwaliteit leveren en altijd met een glimlach. Iedereen heeft wel eens een moeilijke tijd.’’ De spiksplinternieuwe viskiosk is het resultaat van vereende krachten van lokale bouwers en vaklui. ‘’ Onze grootste dank gaat naar T-HagenBouw voor het organiseren en realiseren van het prachtige en unieke pand. Maar ook naar Ed Weber en Robert Uittenbosch voor de geweldige uitvoering en ook de gezelligheid’’, aldus het stel dat nog eens benadrukt dat álle mannen die op welke manier dan ook hebben meegewerkt aan het bouwen van de kiosk geweldig zijn.

Viswijf

Het kan ook eigenlijk alleen maar in IJmuiden voorkomen dat twee mensen, de een enthousiast maar bedachtzaam en de ander haar positieve energie gul uitdelend aan team en klanten, elkaar tegenkomen. Hoewel het geen liefde op het eerste gezicht was. Cindy: ‘’In het begin had ik zelfs een hekel aan hem. Hij had een vriendin en negeerde me. Maar stiekem vond ik hem leuk en werd toch verliefd.’’ Lamar droogjes: ‘’De meeste mensen hebben een hekel aan hun baas.’’

Gratis vis  

Aanstaande donderdag, de elfde van de elfde dus, is de officiële opening van al dat moois en lekkers. Hoewel de loop er nooit uit is geweest, er staan altijd wel mensen te bestellen, te wachten tot de verse vis uit de frituur komt, te kletsen en te lachen bij Vis van Kaatje. Op die dag mag iedereen die binnenkomt ofwel een lekkere verse haring of een portie kibbeling met saus meenemen. Gratis. Yallishia, een van de andere gezellige viswijven vraagt: ‘’Dus niet alleen bij een bestelling?’’ ‘’Nee’’, zegt Lamar. ‘’Gewoon iedereen die binnenkomt.’’ Dus als je al niet klant bij Vis van Kaatje bent is dit een prima gelegenheid om kennis te maken met het team bestaande uit: Peggy. Yallisha, Damian, Rowena, Annemarie, Wesley en Demi. En met die kwaliteitsvis natuurlijk.

©Ingeborg Baumann voor IJmuiden Actueel

Volg ons op Socialmedia
Pin Share

ijmuidenactueel

Learn More →

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Twitter
Follow Me
%d bloggers liken dit: