Gestoomde zalmforel filet

gestoomdefiletvanzalmfilet

Gestoomde filet van zalmforel met jonge groenten

 

Het stomen van de vis in een stoomoven gebeurt het best op 80°C zodat de vis langzamer gaart en de structuur van het vlees beter bewaard blijft

 

Benodigdheden :

4 stukken zalmforel van ongeveer 120 g 250 g prei 250 g bamboescheuten 250 g wortel 250 g peultje
Bereidingswijze :

  1. Was de groenten in repen en snijd in reepjes. Leg in stoomschaal en stoom beetgaar (+/- 6 minuten) in de stoomoven op 100°C. Houd de groenten warm.
  2. Was de filets van zalmforel en dep droog. Kruid met peper en zout.
  3. Leg de filets op de groenten in de stoomschaal en stoom 3 minuten op 80°C.
  4. Schik groenten en filets op het bord en serveer met een mousselinesaus.

Nota: De gaartijd en manier van werken hangt sterk af van het gebruikte stoomtoestel. Een volledige vis stomen: ontschub, verwijder de ingewanden en was goed. Stoom de vis, samen met de groenten op 100°C. Het vel van de vis beschermd het vlees tegen uitdrogen en hetzelfde geldt voor de stoommandjes. Groenten in de stoomoven dien je wel vooraf te stomen op 100°C want 80°C is te laag om bepaalde groenten te garen. Ook bij het gebruik van een stoommandje is het aangewezen de groenten kort vooraf te stomen. Gerecht is ook te bereiden met de volgende vissoorten: kabeljauw, tarbot, griet, rog, heilbot, koolvis, schelvis, pollak, leng, , Groenlandse heilbot, heek.

Garnituurtip: Champignons, bleekselder, paprika, ….

 

Alle recepten op deze site zijn beschreven voor vier personen. Ze zijn allemaal te serveren als hoofdgerecht. Wil u meewerken aan deze visrecepten collectie? Mail ons uw favoriete recept. Misschien komt het wel in onze rubriek ………..

redactie@ijmuidenactueel.nl

Volg ons op Socialmedia
Pin Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Twitter
Follow Me
%d bloggers liken dit: