• Haven IJmuiden
Partner van IJmuidenActueelPartner van IJmuidenActueel

Voor al uw Printwerk

Reacties van de lezers
IJmuiden in beeld Populaire berichten & pagina’s
Schar en Schol bakken
sportvisserij
Het ontstaan van IJmuiden
Kerst in het Centrum IJmuiden met The Santa Kids Games
Sky’s Dierenspeciaalzaak, een échte speciaalzaak voor hond en kat
Omgekeerd praten oftewel mogereekt taarpen
Citymarketing VelsenCitymarketing Velsen

Magazine Ontdek Velsen

Partner van IJmuiden ActueelPartner van IJmuiden Actueel

IT OPLOSSINGEN BINNEN BUDGET

Ons advies is jouw huis waard! Ons advies is jouw huis waard!

Huis & Hypotheek helpt je met al uw financiële zaken

Er op uit in de regioVolg ons op facebook

DEV047

Geroosterde rode poon

 

Benodigdheden :

800 g rode poonfilets of zeebarbeelfilets 250 g rode paprika 250 g groene paprika 350 g aubergine 500 g aardappelen 200 g grote champignons 100 g sjalot 4 knoflookteentjes, geplet 100 g amandelschilfers 125 g boter 15 dl room 2 dl olijfolie het sap van 1/2 citroen koriander rozemarijn peper en zout

Bereidingswijze : (45 + 50 minuten) 1. De paprika’s schoonmaken en schillen. Per kleur 16 ruitjes uit het vruchtvlees snijden en koken. De resterende paprika’s grof versnijden en per kleur gaar koken, laten uitlekken en telkens met 50 g boter in een keukenrobot fijnmalen tot een groene en rode puree. Koel bewaren. 2. De sjalot fijnsnipperen, even in een klontje boter fruiten zonder te kleuren, de room toevoegen en tot de helft inkoken. 3. De aardappelen koken in de schil, pellen en met een vork pletten. De puree vermengen met 2 eetlepels olijfolie, de geplette knoflook, de helft van de amandelschilfers en de helft van het citroensap. Kruiden. 4. De aubergine in 8 dikke plakken snijden, met een keukenpenseel aan beide zijden met olijfolie bestrijken en gaar roosteren op een zacht gloeiende barbecue of op een tafelgrill (reken 3 minuten aan elke zijde). Goed kruiden. Op 4 plakjes aubergine aardappelpuree schikken en afdekken met de resterende plakjes. 5. De champignons besprenkelen met het resterende citroensap en kort roosteren. De resterende amandelschilfers roosteren tot ze beginnen te kleuren. 6. De sjalotroom in tweeën verdelen en zacht opwarmen. Eén helft mengen met de rode paprikapuree, de andere met de groene. Beide kruiden met peper en zout en door een fijne zeef drukken. 7. De visfilets spoelen, droogdeppen, inoliën, en gaar roosteren op een barbecue of een tafelgrill (2 minuten aan elke zijde). Kruiden met peper, zout en koriander. 8. De geroosterde champignons over de borden verdelen en er twee visfilets op schikken. Twee eetlepels van elke saus eromheen gieten (de twee kleuren mogen ineenvloeien). De rand van iedere saus versieren met ruitjes paprika in de overeenkomstige kleur. De auberginesandwich, versierd met amandelen en een takje rozemarijn, op het bord schikken.

Alle recepten op deze site zijn beschreven voor vier personen. Ze zijn allemaal te serveren als hoofdgerecht. Wil u meewerken aan deze visrecepten collectie? Mail ons uw favoriete recept. Misschien komt het wel in onze rubriek …………..

redactie@ijmuidenactueel.nl

 

Volg ons op Socialmedia
Pin Share
ijmuiden

Door ijmuiden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.