Gegrilde zalm met tomatenvinaigrette
Benodigdheden :
4 stukken zalmfilet (elk 150 g)
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
Voor de saus:
2 tomaten
1 sjalot
1 eetlepel fijngehakte peterselie
6 eetlepels goede olijfolie
1 koffielepel witte azijn
peper en zout
Bereidingswijze : (10 + 10 minuten)
- Laat de grillplaat goed heet worden.
- Bestrijk de gepeperde en gezouten zalm met olijfolie.
- Leg de vis op de grill.
- Laat 2 minuten grillen langs elke kant.
- Steek de vis dan gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven (200°C).
- Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
- Hak de sjalot zeer fijn en meng met de tomaten.
- Meng er ook de gehakte peterselie onder.
- Peper en zout.
- Giet er de olijfolie en de azijn bij en meng.
- Overgiet de zalm met de tomatenvinaigrette en serveer.
Alle recepten op deze site zijn beschreven voor vier personen. Ze zijn allemaal te serveren als hoofdgerecht. Wil u meewerken aan deze visrecepten collectie? Mail ons uw favoriete recept. Misschien komt het wel in onze rubriek …………..