Gegrilde zalm

Gegrilde zalm met tomatenvinaigrette

 

Benodigdheden :

4 stukken zalmfilet (elk 150 g)

2 eetlepels olijfolie

peper en zout

Voor de saus:

2 tomaten

1 sjalot

1 eetlepel fijngehakte peterselie

6 eetlepels goede olijfolie

1 koffielepel witte azijn

peper en zout

 

Bereidingswijze : (10 + 10 minuten)

  1. Laat de grillplaat goed heet worden.
  2. Bestrijk de gepeperde en gezouten zalm met olijfolie.
  3. Leg de vis op de grill.
  4. Laat 2 minuten grillen langs elke kant.
  5. Steek de vis dan gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven (200°C).
  6. Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  7. Hak de sjalot zeer fijn en meng met de tomaten.
  8. Meng er ook de gehakte peterselie onder.
  9. Peper en zout.
  10. Giet er de olijfolie en de azijn bij en meng.
  11. Overgiet de zalm met de tomatenvinaigrette en serveer.

 

Alle recepten op deze site zijn beschreven voor vier personen. Ze zijn allemaal te serveren als hoofdgerecht. Wil u meewerken aan deze visrecepten collectie? Mail ons uw favoriete recept. Misschien komt het wel in onze rubriek …………..

redactie@ijmuidenactueel.nl

Volg ons op Socialmedia
Pin Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Twitter
Follow Me
%d bloggers liken dit: