Gebakken Zeetong

Gebakkennoordzeetongmethandgesnedenfrietjes_160x240

Gebakken Zeetong met zelf gemaakte  frietjes, tomaat en jonge slablaadjes

 

De verfijnde en pure smaak van de vis behoeft weinig franjes. Gewoon even bakken in bruisende boter en je scoort gegarandeerd aan tafel.

Benodigdheden :

4 noordzeetongen 8 grote aardappelen 12 minitrostomaatjes 200 g jonge slablaadjes 50 g boerenboter 1 citroen maïsolie en olijfolie witte wijnazijn peper en zout ossenwit
Bereidingswijze :

  1. Ontvel de zeetong en snij de zijgraatjes en de kop eraf. Je kan dit ook vragen aan je vishandelaar.
  2. Spoel de tong onder koud water en dep ze droog op een handdoek.
  3. Kruid de tong met peper en zout. Verhit eerst wat maïsolie in een antikleefpan en voeg daarna de boter toe. Leg de tong erin van zodra de boter begint te bruisen. Bak de tong een tweetal minuten aan één kant, draai ze om en zet het vuur wat lager.
  4. Lepel af en toe hete bakboter over de filets. Doe dit tot de filets lichtjes loskomen van de graat. Blus de pan met een beetje citroensap.
  5. Was de trostomaatjes en snij een kruisje in het vel. Dompel ze gedurende 10 seconden in kokend water en verwijder het vel. Breng de tomaatjes op smaak met witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout.
  6. Was de sla en zwier ze droog.
  7. Schil de aardappel en snij de frieten in de gewenste vorm. Was ze in koud water en dep ze goed droog. Bak de frieten in een frietketel in maïsolie op 150°C tot ze zacht zijn. Bak ze dan af in ossenwit op 185°C tot ze goudbruin en krokant zijn.
  8. Schik de gebakken tong op het bord. Lepel er een beetje van de bakboter over. Schik de frietjes en de tomaat er rond en werk af met de jonge sla.

Alle recepten op deze site zijn beschreven voor vier personen. Ze zijn allemaal te serveren als hoofdgerecht. Wil u meewerken aan deze visrecepten collectie? Mail ons uw favoriete recept. Misschien komt het wel in onze rubriek …………..

redactie@ijmuidenactueel.nl

Volg ons op Socialmedia
Pin Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Twitter
Follow Me
%d bloggers liken dit: