Gebakken zeebaars met limoenvinaigrette
Benodigdheden : 4 zeebaarsfilets met vel van elk 150 g 2 limoenen 1 sjalot 1 theelepel verse geraspte gember 1 koffielepel lopende honing 1 koffielepel gehakte verse koriander Olijfolie Peper en zout Enkele blaadjes koriander en wat vers geraspte limoenschil voor de afwerking
Bereidingswijze :
- Laat een stevige scheut olijfolie heet worden in een pan met antiaanbaklaag. Kruid de zeebaarsfilets met peper en zout. Leg de vis met de velkant naar onder in de pan als de olie begint te dampen. Druk met een spatel op de vis zodat de stukken niet opkrullen in de pan. Laat langs elke kant gedurende 4 minuten bakken op hoog vuur.
- Pers de limoenen uit. Doe peper, zout en de honing in het sap. Roer met een garde tot het zout en honing opgelost zijn. Voeg er dan 4 eetlepels goede olijfolie, de zeer fijn gehakte sjalot, de koriander en de geraspte gember aan toe. Meng goed.
- Leg de gare visfilets eerst op een bord met keukenpapier. Dep ze goed droog en leg dan op warme borden.
- Overgiet elk stuk vis met de limoenvinaigrette.
- Werk af met nog wat korianderblaadjes en wat vers geraspte schil van limoen. Serveer met gekookte snijbonen, die even werden opgestoofd met ui.
Alle recepten op deze site zijn beschreven voor vier personen. Ze zijn allemaal te serveren als hoofdgerecht. Wil u meewerken aan deze visrecepten collectie? Mail ons uw favoriete recept. Misschien komt het wel in onze rubriek ………..