Gebakken tongschar met zeekraal en tartaar

Gebakkentongscharmetzeekraalentartaar

Gebakken tongschar met zeekraal en tartaar

 

Het visvlees van tongschar kan vergeleken worden met dat van Noordzeetong, hoewel het iets zachter van structuur en iets smeuïger is. Meestal wordt tongschar ontveld en in dubbel filets (1 visfilet per kant) verkocht.

Benodigdheden :

4 gevelde tongscharren van ongeveer 300 g elk 200 g zeekraal 3 hardgekookte eierdooiers 1 grote ui 3 eetlepels fijngehakt bieslook 3,5 dl mayonaise boter peper en zout
Bereidingswijze : ( + 20 minuten)

  1. Plet voor de tartaarsaus de hardgekookte eierdooiers fijn met een vork. Hak de ui fijn en meng met de eierdooiers en bieslook onder de mayonaise. Kruid met peper en zout en zet koel weg.
  2. Maak de zeekraal schoon en blancheer 3 min. in kokend ongezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Bak de tongscharren net gaar in een ruime hoeveelheid boter, ongeveer 6 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  4. Serveer de tongscharren met de geblancheerde zeekraal en de tartaarsaus. Lekker met frieten of gekookte aardappelen.

Goed om weten: Vaak worden tartaarsaus en remouladesaus met elkaar verwisseld. Remouladesaus wordt gemaakt door mayonaise te mengen met mosterd, fijngehakte kervel, dragon, peterselie, augurken, kappertjes en ansjovispuree of -saus.

 

Alle recepten op deze site zijn beschreven voor vier personen. Ze zijn allemaal te serveren als hoofdgerecht. Wil u meewerken aan deze visrecepten collectie? Mail ons uw favoriete recept. Misschien komt het wel in onze rubriek ………..

redactie@ijmuidenactueel.nl

Volg ons op Socialmedia
Pin Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Twitter
Follow Me
%d bloggers liken dit: