Gebakken Rogvleugel met blanke botersaus

Rogmetblankebotersaus

Gebakken Rogvleugel met blanke botersaus

 

In rog zitten geen fijne graten want het is een kraakbeenvis. Het roze visvlees heeft een erg zachte, zoete smaak. Een voltreffer bij kinderen.

Benodigdheden :

– voor 4 personen –

4 stukken rogvleugel

4 eetlepels bloem

een klontje boter

Voor de saus:

2 sjalotten

10 cl droge witte wijn

1 eetlepel room

100 g boter

1 koffielepel mosterd

1 koffielepel kappertjes

peper en zout

 

Bereidingswijze : (5 + 15 minuten)

  1. Draai de gepeperde en gezouten rog in de bloem. Tik er met de vingers de overtollige bloem af.
  2. Bak de vis in een pan met antikleeflaag in een klontje boter. Baktijd: 5 minuten aan elke kant.
  3. Doe de gehakte sjalot in een sauspan. Giet er de witte wijn bij. Laat inkoken tot er nog maar 2 eetlepels wijn overblijven.
  4. Voeg de room toe. Breng aan de kook. Voeg de koude boter die in blokjes werd gesneden toe. Klop met een garde tot een mooi gladde saus is ontstaan. Laat de saus niet aan de kook komen. Haal de pan van het vuur en voeg mosterd, kappertjes en peper en zout toe.
  5. Serveer met natuuraardappelen en spinazie.

Alle recepten op deze site zijn beschreven voor vier personen. Ze zijn allemaal te serveren als hoofdgerecht. Wil u meewerken aan deze visrecepten collectie? Mail ons uw favoriete recept. Misschien komt het wel in onze rubriek ………..

redactie@ijmuidenactueel.nl

 

Volg ons op Socialmedia
Pin Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Twitter
Follow Me
%d bloggers liken dit: