• Haven IJmuiden
Partner van IJmuidenActueelPartner van IJmuidenActueel

Voor al uw Printwerk

Reacties van de lezers
IJmuiden in beeld Populaire berichten & pagina’s
Schar en Schol bakken
sportvisserij
Het ontstaan van IJmuiden
Kerst in het Centrum IJmuiden met The Santa Kids Games
Sky’s Dierenspeciaalzaak, een échte speciaalzaak voor hond en kat
Extra koopavonden/zondagen feestdagen
Citymarketing VelsenCitymarketing Velsen

Magazine Ontdek Velsen

Partner van IJmuiden ActueelPartner van IJmuiden Actueel

IT OPLOSSINGEN BINNEN BUDGET

Ons advies is jouw huis waard! Ons advies is jouw huis waard!

Huis & Hypotheek helpt je met al uw financiële zaken

Er op uit in de regioVolg ons op facebook

Rogmetblankebotersaus

Gebakken Rogvleugel met blanke botersaus

 

In rog zitten geen fijne graten want het is een kraakbeenvis. Het roze visvlees heeft een erg zachte, zoete smaak. Een voltreffer bij kinderen.

Benodigdheden :

– voor 4 personen –

4 stukken rogvleugel

4 eetlepels bloem

een klontje boter

Voor de saus:

2 sjalotten

10 cl droge witte wijn

1 eetlepel room

100 g boter

1 koffielepel mosterd

1 koffielepel kappertjes

peper en zout

 

Bereidingswijze : (5 + 15 minuten)

  1. Draai de gepeperde en gezouten rog in de bloem. Tik er met de vingers de overtollige bloem af.
  2. Bak de vis in een pan met antikleeflaag in een klontje boter. Baktijd: 5 minuten aan elke kant.
  3. Doe de gehakte sjalot in een sauspan. Giet er de witte wijn bij. Laat inkoken tot er nog maar 2 eetlepels wijn overblijven.
  4. Voeg de room toe. Breng aan de kook. Voeg de koude boter die in blokjes werd gesneden toe. Klop met een garde tot een mooi gladde saus is ontstaan. Laat de saus niet aan de kook komen. Haal de pan van het vuur en voeg mosterd, kappertjes en peper en zout toe.
  5. Serveer met natuuraardappelen en spinazie.

Alle recepten op deze site zijn beschreven voor vier personen. Ze zijn allemaal te serveren als hoofdgerecht. Wil u meewerken aan deze visrecepten collectie? Mail ons uw favoriete recept. Misschien komt het wel in onze rubriek ………..

redactie@ijmuidenactueel.nl

 

Volg ons op Socialmedia
Pin Share
ijmuiden

Door ijmuiden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.