
Griet kan ook perfect op de barbecue.
Benodigdheden
4 grietfilets van 200 g 400 g jonge wortelen 400 g aardappelen 2 courgetten 2 sjalotten 2 takjes wilde kervel het sap van 1 citroen 20 g boter 6 eetlepels arachideolie 4 eetlepels bloem 1 citroen 2 takjes kervel peper en zout
Bereidingswijze : (20 + 20 minuten)
- Was de groenten en maak schoon. Snijd de wortelen, aardappelen, sperzieboontjes en courgetten in grove julienne.
- Kook de verschillende groenten een tiental minuten in licht gezouten water. Koel onmiddellijk af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
- Pel de sjalotten, hak fijn en fruit in boter. Voeg de groenten toe, laat even meestoven tot alles gaar is en houd warm.
- Kruid de grietfilets met peper en een weinig zout, wentel door de bloem en bak 3 minuten aan elke kant bakken in arachide-olie.
- Schik het groentemengsel aan één kant van warme borden, leg de visfilets aan de andere kant en besprenkel met het citroensap.
- Garneer met kervel en gekartelde schijfjes citroen. Serveer met gekookte aardappeltjes.
Alle recepten op deze site zijn beschreven voor vier personen. Ze zijn allemaal te serveren als hoofdgerecht. Wil u meewerken aan deze visrecepten collectie? Mail ons uw favoriete recept. Misschien komt het wel in onze rubriek …………..