Frederik Ambachtelijke Friet opent tweede locatie naast de pont

 

Remco Natzijl van de Frietsteeg in Amsterdam opent binnenkort een tweede locatie van zijn andere concept, Frederik Ambachtelijke Friet. De tweede vestiging is straks te vinden in Velsen-Noord, pal naast de pont over het Noordzeekanaal.

De ondernemer gaat ongeveer een jaar na de opening van Frederik Ambachtelijke Friet in IJmuiden van start met een tweede vestiging. Het gaat om een bestaande frietkot die er al sinds de jaren 80 staat en verschillende eigenaren heeft gehad. Het streven is om half juni open te gaan.

Glazen voorpui

Frederik Velsen-Noord bestaat dan uit twee aan elkaar gekoppelde zeecontainers met een achterbouw voor opslag. De locatie krijgt een glazen voorpui met twee openslaande deuren. Binnen komen een aantal barkrukken te staan, buiten is plek voor een terras. Er komt ook een snackmuur. ‘Er komen veel fietsers langs’, weet Remco Natzijl. ‘Mensen die op de pont staan te wachten, kunnen dan snel even een snackje pakken.’

Lastige locactie

Succesvol een frietzaak runnen in een industriegebied is niet een makkelijk, weet Natzijl. ‘Maar we staan wel naast de point. Met het juiste concept – fris, open en een goed assortiment – moet het zeker gaan lukken. Veel mensen uit IJmuiden komen erlangs op weg naar hun werk en in IJmuiden heeft Frederik al een goede naam. Daarnaast denk ik dat er in Velsen-Noord zeker ruimte is voor dit concept.’

Derde zaak

Remco Natzijl nam ruim vijf jaar geleden de Frietsteeg in Amsterdam over. In juli 2019 opende hij Frederik Ambachtelijke Friet in IJmuiden. Dit concept qua prijs laagdrempeliger, maar heeft wel een chique uitstraling, in de stijl van de jaren ’30. Natzijl levert ook voorgebakken friet aan de horeca.

Niet stilstaan

Het is opvallend dat hij tijdens de coronacrisis een nieuwe zaak opent. ‘Dat klopt. Het is een moeizame tijd. We draaien 50 procent van wat we normaal doen. In Amsterdam is het heel stil op straat, in IJmuiden druppelt het nog wel een beetje door. Maar de deal in Velsen-Noord was al beklonken vóór de horecasluiting, en ik wil er ook niet mee wachten tot na de crisis. Stilstaan is sowieso niet goed. En als we straks weer helemaal open mogen, zijn we er klaar voor.’

Bron : https://www.snackkoerier.nl/

foto: https://www.snackkoerier.nl/

Volg ons op Socialmedia

Post Author: ijmuiden

ijmuiden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.