Even een bakkie tanken bij Shell Post. Dit jaar bestaan zij 70 jaar en dat wordt gevierd.

Velsen- Vanaf 26 februari wordt een nieuwe uitdrukking aan het IJmuidense jargon toegevoegd. Naast het ‘kantje pikken’ zal nu ook een ‘bakkie tanken’ ingeburgerd raken. Want tankstation Shell Post bestaat vanaf die datum 70 jaar en wordt al die decennia met hart en ziel gedreven door drie generaties Cees Post. Voor hun klanten is het station meer dan een tankstation. Het bakkie, uitstekende, koffie en het praatje dat daarbij hoort, zijn net zo belangrijk. Brandstof voor de auto en brandstof voor jezelf.

Opa Cees begon het tankstation aan het begin van de Heerenduinweg en de vader van Cees, ook Cees dus, nam het van hem over in 1974. In 1999 was het de beurt aan ‘onze’ Cees, de Cees die iedereen kent. Er is nooit sprake van geweest dat Cees daar geen zin in zou hebben. Voordat hij op de leeftijd van 36 jaar het tankstation overnam deed hij altijd al ‘iets’ met auto’s.

Nu zijn Cees en Irma, samen met een gezellig team, al meer dan 20 jaar de spil van het bemande tankstation met carwash en shop. Allebei echte IJmuidenaren die iedereen kent en zij op hun beurt kennen ook weer iedereen. Dat uit zich in het feit dat die koffie erbij hoort, en het praatje ook.  Cees en Irma genieten daar net zo van als de klanten. Cees zegt:,, Er komen hier echt honderden mensen op een dag en heel veel blijven wel even kletsen. Met ons en met elkaar. Hartstikke sociaal, dat blijkt vooral in deze tijd. Het is altijd heel gezellig, we hebben het elke dag naar ons zin. De vaste klanten zijn gewoon vrienden geworden. Een fijne manier om zo je geld te kunnen verdienen.’’

Het zijn natuurlijk niet alleen de benzine en de koffie die maken dat Shell Post een ingeburgerd begrip is. De service gaat heel ver. Irma zegt:,, We doen alles voor de mensen, staan altijd voor ze klaar. Helpen met de banden op spanning brengen bijvoorbeeld. En we waarschuwen niet alleen voor spiegels en de antenne als ze de wasstraat ingaan maar zorgen zelf dat alles geregeld is.’’ Peinzend zeggen ze: ,,Misschien ligt het ook wel aan onze persoonlijkheid. Misschien is dat het wel. Er speelt denken we ook iets van een gunfactor mee dat we zulke trouwe klanten hebben. Wij zien hier ook weer alle generaties terugkomen. Vanaf het eerste brommertje totdat die kinderen trots hun auto komen laten zien.’’

Natuurlijk is er een fijne actie verbonden aan het 70- jarig bestaan. Cees:,, Bij een tankbeurt van minstens 20 liter krijg je een stempel en bij 4 stempels een leuke jubileum koffiemok. En op vertoon van die mok met als opschrift ‘MIJN BRANDSTOF’, is dat bakkie koffie bij een tankbeurt gratis. De actie duurt tot augustus. De uitdrukking een ‘bakkie tanken’, iemand uit deze regio heeft het zelden over het hippe ‘een koffietje doen’, zal tegen die tijd wel ingeburgerd zijn.

©Ingeborg Baumann

Post Author: ijmuiden

Anoniem

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.