Strand IJmuiden

De anderhalvemetersamenleving waar we waarschijnlijk nog maanden mee te maken hebben

Ruimte als belangrijke kernkwaliteit.

Nederland bereidt zich voor op verdere versoepeling van de coronamaatregelen. Ook in Velsen denken horecaondernemers, toeristische bedrijven en culturele instellingen na over creatieve oplossingen als de deur op 1 juni mogelijk weer een beetje open kan.

De anderhalvemetersamenleving waar we waarschijnlijk nog maanden mee te maken hebben, biedt ook kansen. De ruimte in Velsen is op dit moment een belangrijke kernkwaliteit. Met ons brede strand, de duinen, de parken en recreatiegebied Spaarnwoude beschikken wij over voldoende plekken waar bewoners en bezoekers zonder problemen ‘op afstand’ kunnen recreëren. De boodschap blijft wel: vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand en blijf thuis bij verkoudheidsklachten.

De komende periode promoten wij vooral activiteiten waarbij je kunt voldoen aan de anderhalvemeterregel, zoals wandelen en fietsen en sporten op het water. We doen dat met de zomercampagne Moet je zien! Want ook met inachtneming van de coronamaatregelen zijn er in IJmuiden en de gemeente Velsen voldoende dingen die je kunt bezoeken en beleven.

Daarbij zijn we natuurlijk wel afhankelijk van de mate waarin het coronavirus zich laat beheersen. Bij een hogere besmettingsgraad bestaat de kans dat Nederland weer deels op slot gaat. Naleving van de richtlijnen van de rijksoverheid blijft dus cruciaal.

Bron: https://www.ijmuiden.nl/

 

Volg ons op Socialmedia

Post Author: ijmuiden

ijmuiden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.