Bouwen aan een zeewaardige toekomst in IJmuiden

 

Het wikkelhuisje van BRAK, kunstwerken van Van Lieshout, tiny houses, een grote klimtoren en een jachthaven met een boulevard. Als je nu over de parkeerplaats loopt bij het IJmuiderstrand is dit je uitzicht. Echter, het hele gebied wordt voorbereid op de komst van een heus kustdorp, de Rauwe Duinen. Ontwikkelaar Kondor Wessels Vastgoed is hier samen met de gemeente Velsen, erfpachter Kennemerstrand NV en Marina Seaport IJmuiden mee bezig.

In 2017 zijn de doelstellingen, randvoorwaarden en ambities vastgesteld in een ambitiedocument. De jachthaven wordt verkleind en ook op een deel van de huidige parkeerplaats komen woningen. Het Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach blijft bestaan. Net als het luxe appartementencomplex aan het strand.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat er aan de skyline van IJmuiden een woontoren van zo’n 100 meter hoog verschijnt. Hiermee wordt er een compleet nieuw kustdorp gerealiseerd met circa 1.000 woningen, winkels, horecavoorzieningen en overige bedrijfsruimtes. Zo biedt het stedenbouwkundig project Rauwe Duinen bijzonder wonen, ondernemen en leven. In 2021 moet gestart worden met het bouwen van een zeewaardige toekomst.

www.rauweduinen.nl

Volg ons op Socialmedia

Post Author: ijmuiden

ijmuiden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.