Bezoek op zondag 7 november het historische Forteiland IJmuiden onder leiding van een gids

Bezoek op zondag 7 november het historische Forteiland IJmuiden onder leiding van een gids

4 november 2021 0 Door ijmuidenactueel

Met overtocht van en naar het eiland! Bij het betreden van het eiland staan de gidsen klaar om je rond te leiden #forteiland #IJmuiden Forteiland IJmuiden is onderdeel van De Stelling van Amsterdam. De stelling is rond 1885 aangelegd om Amsterdam te verdedigen. Het fort op het Forteiland is de grootste van de hele Stellling. Reusachtig bijna. Compleet met koepelzaal, muurschilderingen, labyrinth en bunkers, is het een locatie om je ogen bij uit te kijken. Ook om het eiland heen is genoeg te zien. Schepen van over de hele wereld varen af en aan en ook staal gigant Tatasteel is indrukwekkend om te zien.

Overtocht
Een bezoekje aan Forteiland begint met een korte overtocht met de MS Koningin Emma. Hoe dichter je in de buurt van het eiland komt, des te groter de spanning wordt om de boot te verlaten en het eiland te verkennen.

Historie
Bij het betreden van het eiland staan onze gidsen klaar om je rond te leiden en alles over het eiland te vertellen. Het Forteiland is eind 19e eeuw gebouwd in opdracht van koning Willlem III, als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Daarnaast is het in de 2e wereldoorlog gebruikt als onderdeel van de Atlantik wall.

Herinneringen aan deze beide periodes zijn nog duidelijk zichtbaar op het eiland. Zo is er een ziekenboeg, zijn er ingerichte bunkers en geven de muurschilderingen een goed beeld van de tijd waarin ze gemaakt zijn.

Historisch Forteiland
Voor €14,50 is inclusief:
De overtocht van en naar het eiland
Rondleiding door ervaren gidsen
* Kinderen tot 4 jaar zijn gratis welkom

Boek nu online
De vaartijden op zondag zijn: Heenvaart: 10:45 / 12:45 / 15:10 Retourvaart: 13:00 / 15:15 / 17:15

De vaartijden op de woensdag zijn: Heenvaart: 12:45 Retourvaart: 15:15

Het nieuwe normaal/ Covid 19 Proof
PBN heeft het Forteiland, de overtocht, de activiteiten en de catering aangepast aan alle huidige maatregelen.

Binnen is genoeg ruimte om voor het max. aantal bezoekers de 1,5 meter afstand te houden. Hierdoor is het niet nodig om een mondkapje te dragen en is testen voor toegang niet nodig.

Er kan alleen online geboekt worden.
https://www.pbn.nl/programmas/historische-rondleiding

Kom niet naar het Forteiland wanneer je corona symptomen hebt.

Volg ons op Socialmedia
Pin Share