Voor wie steek jij een kaarsje op?

Jaarlijks worden op 2 november, Allerzielen, de overledenen herdacht. Van oorsprong is Allerzielen een rooms-katholieke traditie. In de loop der jaren zijn steeds meer mensen op deze dag hun overleden dierbaren op speciale wijze gaan herdenken, door kaarsjes te branden en bloemen te plaatsen op graven en andere herdenkingsplekken.
Op 2 november 2015 werd Allerzielen op een wel heel indrukwekkende wijze “gevierd” op begraafplaats Westerveld in Driehuis. Honderden mensen trokken aan het begin van de avond naar Westerveld om in de eerste plaats hun overleden geliefden te herdenken en kaarsjes te plaatsen. Samen met diverse aan licht gerelateerde activiteiten en bijzondere belichting van bomen op het terrein van Westerveld en de dichte mist leverde de herdenking een indrukwekkend en haast mystiek schouwspel op. Veel kaarsjes werden geplaatst op graven en bij urnen maar de meeste werden geplaatst op de herdenkingstrap.
Tijdens de herdenking verzorgde de Nederlandse Publieke Omroep een live uitzending van ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’ vanaf het terrein. Dit programma was bedoeld als “ode aan de doden”. Het werd gepresenteerd door Anita Witzier en bood een afwisseling van mooie verhalen, interviews en optredens van bekende artiesten.

ijmuiden

Door ijmuiden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.