Dorpsfeest Santpoort: “Jaar van de vrijwilligers”

Dorpsfeest Santpoort: “Jaar van de vrijwilligers”

Van zaterdag 28 juli tot en met zaterdag 4 augustus 2018 viert Santpoort feest.

Binnen acht dagen organiseert de Harddraverij Vereniging meer dan veertig evenementen, groot en klein, voor verschillende doelgroepen. Nieuw dit jaar een Puntenkoers voor de damesrensters op de woensdagavond. Daardoor zal het hardlopen een uur eerder plaats vinden. Ook worden de 375 vrijwilligers dit jaar in het zonnetje gezet. Maar er is ook een aantal evenementen geschrapt.

 

Jaar van de vrijwilligers

Het is niet te geloven hoeveel vrijwilligers een bijdrage leveren aan het Dorpsfeest Santpoort. Denk daarbij niet alleen aan de medeorganisatoren die complete evenementen uit onze handen nemen, maar ook aan de mensen die post verzorgen en rondbrengen, verkeersregelaars, administratie doen, de helpende hand bieden bij tal van activiteiten, zoals sponsoren benaderen, de sponsordoeken ophangen, prijzen regelen, je kunt het zo gek niet bedenken. Zonder hun inzet absoluut geen succesvol Dorpsfeest! Het bestuur hecht er waarde aan dat dit meer bekend is en zet daarom alle 375 vrijwilligers dit jaar extra in het zonnetje. Zo worden zij allemaal persoonlijk uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening van het Dorpsfeest Santpoort en het vertrek van de Rijtuigendag. Wilt u weten wie die Santpoortse helden zijn? Kom dan zaterdag 28 juli om 10.30 uur naar de opening van het Dorpsfeest bij de Ruïne van Brederode om uw waardering in applaus uit te drukken.

 

Puntenkoers Dameswielrennen

Dat het dameswielrennen in de lift zit, zal niemand zijn ontgaan. Naast voetbal en hockey doen de wielrensters het internationaal verrassend goed. Zo ontstond het idee om ook in Santpoort een dameskoers te organiseren. Makkelijk gezegd, maar in de wielerwereld niet zo 1-2-3 voor elkaar. Mede door het doorzettingsvermogen en doortastendheid van de vrijwilligers Sanne Kessler en Karen Elzinga gaat het toch lukken! Een puntenkoers volgens de “snowball”-puntentelling is het resultaat. De dames starten op woensdagavond 1 augustus om 19.00 uur op het bekende wielerparcours en zullen 30 ronden van 1 km afleggen. Wie de eerste ronde als eerste over de streep komt, verdient 1 punt. En wie de tweede ronde als eerste over de streep ontvangt 2 punten, enz. Het wordt dus een strategisch spel. Ga ik aan het begin van de koers al punten sprokkelen of bewaar ik mijn krachten voor de laatste ronde, zodat ik in één keer 30 punten pak? De renster die aan het eind als eerste over de streep komt, hoeft dus niet de overall winnaar te worden. Dat wordt vast en zeker een spetterend nieuw onderdeel van het Dorpsfeest die, mede door de inzet van twee speakers (Jannes Mulder en Cees Smit) goed te volgen is voor het publiek. Aan de start worden onder andere verwacht: Nina Kessler en Tessa Dijksman uit Velserbroek, Nederlands kampioene Evy Kuipers en nog veel meer toppers van meiden. 

 

Wat dit jaar niet doorgaat

Het programma voor 2018 is op hoofdlijnen in takt gebleven. Toch is er een aantal evenementen geschrapt. Zo zal de nachtelijke wandeltocht die op vrijdagavond al begon, dit jaar niet doorgaan. De kortere wandelroutes op zaterdag gaan wel door. Tevens is een nieuwe afstand van 20 km toegevoegd.

Het onderdeel “De Sterkste van Santpoort” slaat een jaartje over, vanwege het inwerken van een nieuw team dat dit jaar toevallig op kamp is met de scouting. De viswedstrijd voor de jeugd op de laatste zaterdag is vanwege tanende belangstelling geschrapt. Desalniettemin blijven er meer dan 40 evenementen over. Het complete overzicht treft u aan op onze website www.dorpsfeest-santpoort.nl

 

Nuttige weetjes

  • Kaarten voor het Klaverjassen a 2 euro kunt u ophalen op 17 juli 2018 van 13.00 tot 15.00 uur bij Macada Innovision aan de Fresiastraat 6 te Santpoort.
  • De 250 gratis kaarten voor het Koffieconcert liggen vanaf 21 juli 2018 klaar bij Booy Optiek (Hoofdstraat 166) en Nieuwland&Aarts (Bloemendaalsestraatweg 127).
  • De presentatie van de Rijtuigen wordt dit jaar niet bij de Naaldkerk gehouden, maar bij molen de Zandhaas (circa 15.30 uur).
  • Voor alle paardenevenementen is het thema “Iedereen is een held”. Verkleed je dus als Robin Hood, Spiderman, Matthijs Büchli, Zorro, Nina Kessler, Einstein, Napoleon, Columbus, of gewoon jezelf.
  • De bierproeverij begint dit jaar een uurtje eerder (15.00 uur).
  • Ook het hele hardloopprogramma op woensdag “De 7 van Santpoort” gaat een uur eerder van start vanwege de Puntenkoers van het dameswielrennen.
  • Tijdens de evenementen op de laatste zaterdag wordt een collecte gehouden door en voor RTV Seaport, de lokale omroep voor Velsen. De opbrengst wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe apparatuur hetgeen aan vernieuwing toe is.
  • Harddraverij vlaggen zijn te koop bij B&E IJzerwaren.
  • De gratis Harddravers App kan worden gedownload en is inmiddels weer actief met het complete programma, laatste nieuws en updates. Altijd handig. Ook als er op het laatste moment wijzigingen in het programma zijn in verband met weers- of andere ongeplande invloeden.

Related posts

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.