WORKSHOP DOOR 3FM ZANGERES KRYSTL

WORKSHOP DOOR 3FM ZANGERES KRYSTL

Kunstencentrum Velsen presenteert het ‘Toetje van het Seizoen’!

 

Na alle commotie rondom de financiële onzekerheid, hebben de docenten van Kunstencentrum Velsen zin in positiviteit. Het cursusseizoen wordt traditiegetrouw afgesloten met een aantal open lessen, maar dit jaar wordt daar een viertal bijzondere workshops aan toegevoegd!
Zo komt op 10 juli 3FM zangeres én oud-leerling van het KCV Krystl met een drie uur durende zangworkshop voor jongeren, is er naar Amerikaans concept een ‘Drink-and-Draw’ avond bij de afdeling Ateliers, kunnen volwassenen leren tappen en is er een combinatie-les van dans en muziek voor de allerkleinsten. Het ‘Toetje van het Seizoen’ is openlijk toegankelijk voor iedereen. Voor een aantal workshops is het raadzaam van tevoren aan te melden.

De plannen voor het Toetje werden weken geleden al gemaakt. Het Kunstencentrum zou haar seizoen afsluiten met een spetterende week vol leuke activiteiten. Daar kwam helaas wat tussen; na een dreigend faillissement en de toezegging van afgelopen donderdag tot een extra respijt van twee weken door wethouder J. Verwoort, besloten de docenten te kijken wat er alsnog door kon gaan om de positieve sfeer binnen het centrum te behouden. ‘Als we na de zomer door mogen gaan met de lessen, is het wel zo leuk als jong en oud nu alvast de kans krijgt de sfeer van het Kunstencentrum te proeven!’ aldus initiatiefneemster Pirita Alderliefste.

Van 9 t/m 13 juli kunnen leerlingen, maar ook enthousiastelingen van buitenaf een divers programma volgen binnen het Kunstencentrum. Naast een groot aantal reguliere danslessen, is er een viertal bijzondere workshops.

Zangworkshop Krystl
Met op dinsdag 10 juli van 19:00 tot 22:00 uur een zangworkshop voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar door oud-leerling Krystl (3FM, Expeditie Robinson, Blue Birds, North Sea Jazz). Krystl gaat met een groep van max. 10 deelnemers werken aan podiumpresentatie, performanceskills, stemtechniek en samenzang. Ervaring is niet vereist, deelnemen kost slechts € 27,50. Aanmelden kan vóór 9 juli door een mail te sturen naar info@kunstencentrumvelsen.nl . Voor deze workshop geldt: vol=vol!

Drink-and-Draw
Naar een Amerikaans concept organiseert docente Marcella van Zanten op dinsdag 10 juli een heuse Drink-and-Draw avond in de ateliers. Tegen contante betaling van € 7,50 kunnen volwassen (18+) van 20:00 tot 22:00 uur komen modeltekenen onder het genot van een drankje. Marcella regelt de drankjes, het naaktmodel en het tekenmateriaal. Iedereen die het leuk vindt om te tekenen is van harte welkom, aanmelden is raadzaam! Stuur een mailtje naar info@kunstencentrumvelsen.nl

 

Peuterdans & Muziek op Schoot
Wekelijks krijgen peuters vanaf 2 jaar dansles bij DanceWorks. De afdeling Muziek geeft al jaren cursussen in ‘Muziek op Schoot’. Voor het Toetje van het Seizoen worden deze lessen gecombineerd! Op woensdag 11 juli van 10:15 tot 11:15 uur zijn peuters (2 – 4 jaar) en hun ouders van harte welkom in Studio 1 van het Kunstencentrum. Docenten Annette de Jong en Kim Rutte verzorgen spelenderwijs een vrolijk lesuurtje. Toegang is gratis en het is niet nodig om je vooraf aan te melden.

 

Leren tappen!
Je ziet het in de grootste Broadway musicals en films voorbij komen, klakkende schoentjes en razendsnelle pasjes: tapdance! Docent Quendell Amstelveen geeft wekelijks taples aan de jongeren van de vooropleiding bij DanceWorks maar wil nu ook volwassenen (25+) de kans geven de trucs en technieken van tap te leren. Op woensdag 11 juli van 20:00 tot 21:00 uur is iedereen die geïnteresseerd is van harte welkom in Studio 1 van het Kunstencentrum, toegang is gratis en aanmelden is niet nodig!

 

Naast de bijzondere workshops is er een groot aantal reguliere lessen die gratis toegankelijk zijn. Kijk op www.kunstencentrumvelsen.nl voor het complete rooster.

 

 

Related posts

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.