Wandelen met Jac. P. Thijsse rond Santpoort

Wandelen met Jac. P. Thijsse rond Santpoort

Woensdag 29 november verscheen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig de wandelgids ‘Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse’.

Één van de wandelingen in deze gids voert door de Kennemerduinen rondom Santpoort en grijpt daarmee terug op zijn Verkade-album Blonde Duinen.

 

Jac. P. Thijsse is voor de bewoners van Santpoort geen vreemde. Niet ver van Santpoort ligt Thijsse’s Hof (waar de wandeling overigens niet langskomt). De Hof werd in 1925 ter gelegenheid van Thijsse’s zestigste verjaardag aangelegd op voormalige aardappelakkertjes met eikenhakhout in het Bloemendaalse Bos. In Thijsse’s Hof worden voor een breed publiek planten-en diersoorten uit Zuid-Kennemerland gedemonstreerd in natuurlijke begroeiingen, zoals duinbos, struweel, duingrasland en duinvalleivegetaties.

 

Er zijn in Nederland niet veel gepassioneerder ambassadeurs voor het wandelen in de natuur geweest dan Jac. P. Thijsse. Met deze wandelgids eren publicist Wim Huijser en routemaker Rob Wolfs de oprichter van Natuurmonumenten in 13 prachtige natuurwandelingen in de streken waarover Thijsse met zoveel enthousiasme schreef. Leidraad voor de ontwikkeling van deze routes vormt de reeks prachtig geïllustreerde plaatjesalbums van Verkade, waarvoor Thijsse vanaf het begin van de vorige eeuw verantwoordelijk was.

 

De wandelgids is voor € 14,95 te koop bij elke boekhandel in Nederland en België en op de website van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig www.gegarandeerdonregelmatig.nl

 

Wandelen in de geest van Jac. P. Thijsse

Wim Huijser, Rob Wolfs

112 pagina’s, 21,0 x 12,6 cm (staand)

Verkoopprijs: € 14,95

ISBN: 978-90-78641-62-9

Related posts

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.