2.388 deelnemers overwinnen obstacle race in IJmuiden aan Zee

IJmuiden

Maar liefst 2.388 enthousiaste avonturiers volbrachten zaterdag 21 oktober de eerste Nederlandse Spartan Race.

 

Zij ‘bevochten’ in IJmuiden aan Zee een uitdagend parcours van 6+ kilometer en 20 obstakels (Sprint) en/of 13+ kilometer en 25 obstakels (Super). Van de populaire Rope Climb tot de vermaarde Spear Throw en Barb Wire Crawl – deelnemers aan ’s werelds bekendste obstacle race stonden voor behoorlijk hete vuren. Onder herfstachtige omstandigheden won Niels Helgers bij de mannen en Chantal Verwest de Sprint-race in de Elite-klasse. Alexander Struijk was bij de mannen de snelste op de Super-discipline voor Elites en dat gold voor Selena Brouwer bij de vrouwen.

 

Deelnemers en toeschouwers die zich dit weekend naar het strand, de duinen, het water en de bossen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland begaven, zagen daar een waar spektakel. Een schouwspel dat ze misschien kennen van de bekende tv-serie op Spike. Maar vooral een spektakel dat je pas echt goed voelt als je het zelf beleeft of het in real life meemaakt.

 

Ook kinderen tussen vier en dertien jaar kregen de kans het Spartan Race-gevoel te ervaren in de Spartan Kids Race. Na afloop waren veel vieze shirts, maar ook lachende gezichten en finishmedailles te zien. Deelnemers vierden hun race na afloop op het festival. Ze vulden hier hun energielevel weer aan in de Food Court en dansten hun spierpijn weg op de beats van DJ Raymundo.

“De eerste Spartan Race in Nederland was een feest voor jong en oud”, zegt Jeroen Reesen, Race Director van de Spartan Race Nederland. “Deelnemers toonden de ultieme combinatie van kracht, uithoudingsvermogen en mentale scherpte. En lieten zien dat sporten met vrienden in een prachtige omgeving tot de allerleukste activiteiten in het leven behoort. Die spierpijn neem je dan voor lief.”

 

Meer informatie over en de volledige uitslag van de Spartan Race: www.spartanrace.nl.

 

##

Over Spartan Race

Spartan Race is het grootste obstacle race-merk ter wereld en de eerste in zijn categorie met chip-timing en wereldwijde ranglijsten. Spartan Race organiseerde in 2017 al ruim 200 evenementen in meer dan dertig landen. Gezamenlijk namen meer dan een miljoen sporters deel aan een Spartan Race. Spartan Race staat open voor deelnemers van alle niveaus en biedt speciale heats voor wedstrijd- en elitesporters. Spartan Race heeft op social media meer dan vijf miljoen volgers en verkoopt ook diverse fitness- en wellnessproducten. Mede dankzij de populaire Amerikaanse tv-serie is obstacle racen in de stijl van een Spartan Race een van de snelst groeiende sporten — en lifestyles — ter wereld. Elk jaar is het Spartan Race World Championship het hoogtepunt van het seizoen. Ga voor meer informatie over de Spartan Races wereldwijd, nieuws en inschrijving voor races naar www.spartan.com.

Related posts

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.