Spring maar Achterop 17 September

Stichting Spring maar Achterop presenteert de eerste editie van het muzikale evenement “Spring maar Achterop”.

Op meerdere plekken in de gemeente Velsen zal op zondagmiddag 17 september (van 13.00 tot 17.00 uur) muziek klinken vanaf het podium van een buurtcentrum. Diverse buurtcentra in IJmuiden, Santpoort-Noord, Velserbroek en Velsen-Noord doen mee en zijn die middag gratis toegankelijk voor het publiek.

De organisatie van dit evenement ligt in handen van Stichting Spring maar Achterop. Recentelijk opgericht door enkele betrokken Velsenaren die graag de inwoners van de verschillende kernen van Velsen willen verbinden met muziek. In diverse andere plaatsen is zo’n muziek evenement al vele jaren een succes. (Haarlem, Wijk aan Zee, Akersloot e.a.)
Voorzitter van de Stichting is Jeroen Bakker: “Wij hebben gekozen om verschillende stijlen muziek door zoveel mogelijk lokale muzikanten aan te bieden via buurtcentra. In alle kernen van Velsen hebben wij prachtige locaties waar mensen kunnen samenkomen en genieten van muziek en een drankje. Spring maar Achterop hoopt dat het een mooie zonnige dag wordt die 17de september, zodat veel mensen per fiets langs de diverse podia kunnen gaan.”
Allerlei verschillende stijlen muziek kunnen zich opgeven om mee te doen. Alleen het bestuur van de stichting heeft de uiteindelijk selectie welke muziek waar optreedt.
Zij streeft diversiteit na om voor een zo’n groot mogelijk publiek aantrekkelijke optredens neer te zetten. “We hebben geen gages beschikbaar, dus de bands die mee willen doen moeten erg goed hun best doen en kunnen dan aan het eind met “de pet” rondgaan en zien wat ze waard zijn voor hun publiek”, zegt Jeroen Bakker.
Het definitieve programma met informatie over welke band/groep waar speelt, wordt later gepubliceerd. Op Facebook is de stichting ook te volgen: springmaarachteropvelsen. De bedoeling is de dag af te sluiten met een mooie avondbijeenkomst voor alle belangstellenden.
Bron:Rodi.nl

Related posts

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.