Obelix West in topvorm naar Santpoort

Obelix West in topvorm naar Santpoort

Obelix West is bij deelname één van de favorieten tijdens de kortebaan van Santpoort op donderdag 3 augustus.

De ruin, die vorig jaar als tweede eindigde, is bezig aan een topseizoen met onder andere de overwinning in Zwanenburg. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur. De totalisator is al om 11.45 uur open.

Vorig jaar was Obelix West ‘best of the rest’ op de Santpoortse Hoofdstraat. Zero Option Lane (dit jaar afwezig vanwege een blessure) en Sytske de Vries domineerden de koers op zeldzame wijze, waardoor de tweede plaats het hoogst haalbare was voor de troef van eigenaar Joop Visser.

Paard van het jaar

De vele Santpoortse liefhebbers zullen de prestatie van Obelix West nog niet zijn vergeten en hem opnieuw meenemen in hun weddenschappen. Dit lijkt op voorhand geen onlogische keuze, omdat de ruin uit de stal van Caroline Aalbers bezig is aan een uitstekend seizoen. Hij won in Zwanenburg en werd derde in Assendelft en Venhuizen. Dankzij deze prestaties is hij samen met Diesel Scott de trotse koploper in het klassement ‘Paard van het jaar’.

Diesel Scott is één van de nieuwe aanwinsten van het huidige kortebaanseizoen. De hengst profiteert vanwege zijn leeftijd (vier jaar) van een ontheffing van vijf meter en weet dit uitstekend uit te buiten. Hij won in Egmond aan den Hoef, eindigde als tweede in Vroomshoop en werd vierde tijdens zijn debuut in Assendelft. Diesel Scott is één van de toppers van Stal de Groningers die met onder andere Jagger Broline, Barbert en Fuggedaboutit nog meer ijzers in het vuur hebben.

Loting en meer informatie

De NDR verricht na inschrijving de loting voor de kortebaan in Santpoort op dinsdag 1 augustus. Wanneer het deelnemersveld bekend is, staat deze direct op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Op Kortebaandraverijen.nl staan tevens uitslagen, statistieken, video’s, uitleg over de sport en wedmogelijkheden online.

Leden van de Harddraverij Vereniging Santpoort & Omstreken krijgen op 3 augustus op vertoon van hun Drafpas een gratis programmaboekje. De jaarlijkse kortebaandraverij is het hoogtepunt van het jaarlijkse Dorpsfeest Santpoort. Het evenement vindt dit jaar plaats van zaterdag 29 juli tot en met zaterdag 5 augustus. Het complete programma van de festiviteiten is te vinden op www.dorpsfeest-santpoort.nl.

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.