Oproep voor betere verdeling statushouders.

Oproep voor betere verdeling statushouders.

IJMUIDEN – Op de sportvelden en bij de IJmuidense medewerkers van Tata Steel wordt er veel over gesproken:

de ongelijke verdeling van woonruimte voor statushouders. Vooral IJmuidenaren klagen dat de ene na de andere woning in hun buurt wordt toegewezen aan statushouders, terwijl hun eigen kinderen op de wachtlijst blijven staan voor een woning. De cijfertjes wijzen het ook uit: 73 procent van de statushouders in Velsen krijgt een huis in IJmuiden. In Velsen – Zuid, Driehuis en Santpoort – Noord is vanaf 2012 geen enkele statushouder geplaatst. Santpoort – Zuid kreeg er zeven, Velserbroek tien en Velsen – Noord 18, tegenover IJmuiden 95 op een totaal van 130 woningen. Natuurlijk speelt daarbij mee dat IJmuiden en Velsen – Noord meer huurwoningen hebben dan de andere kernen. Maar het blijft niet eerlijk, aldus Rob Bouwens uit IJmuiden. Hij zocht contact met Velsen Lokaal. Daaruit is uitgekomen om hierover in het gemeentehuis op 15 september as. te gaan praten. “Wij willen wel eens weten wat er gebeurt om die verdeling eerlijker te krijgen”aldus Bouwens. “Zodat onze eigen kinderen ook hier kunnen blijven wonen als ze dat willen.

Related posts

Geef een reactie