Bedonderd of liefde Oud IJmuiden

Bedonderd of liefde Oud IJmuiden

Het nieuwe Vroeger

De bouwontwikkelingen in oud IJmuiden nemen gestaag gestalte aan en fraaie woningen worden inmiddels opgeleverd. Hoe fraai wordt oud IJmuiden en blijft het nog herkenbaar zoals het beeld van vroeger bij vele oud-ijmuidenaren in het geheugen staat. We zien dagelijks de oude foto’s die op socialmedia voorbij komen. De pagina beleef oud IJmuiden heeft hier veel aandacht aanbesteed. En hier beginnen de twijfels? “Agnes in woord en beeld” de oprichtster van de pagina Beleef Oud IJmuiden kwam in beeld tijdens de nieuwe ontwikkeling van deze wijkinrichting. Een leuk bedacht idee of zit hier mogelijk meer achter?. Een half uurtje googelen gaf ons een totaal ander beeld van de activiteiten die Beleef oud IJmuiden de afgelopen maanden georganiseerd hebben op diverse locaties. Agnes de Boer blijkt namelijk de eigenaar te zijn van het bureau PROMIS advies op maat. Dit bureau is gespecialiseerd in Storytelling en brengt verhalen en beelden om de samenhang in gebied of wijk te verbeteren dit voorkomt weerstand bij wijkontwikkelingen en snellere implementatie van veranderingen. Hier maken gemeentes en stadontwikkelaars gebruik van, dit zorgt namelijk voor afleiding zodat ontwikkelingen onbezorgd doorgang kunnen vinden. Is dit een slimme zet van onze gemeente of bouwontwikkelaar?. Inmiddels is de webpagina van beleef oud IJmuiden nog steeds actief, hier kunt u nog het uitgegeven boekwerk bestellen of een setje oude foto’s bestellen wel tegen betaling natuurlijk.

Wilt u in bezit komen van fraaie oude foto’s en dit kosteloos in bezit krijgen kijk dan eens op de volgende facebook pagina’s hier worden honderden foto’s dagelijks geplaatst.

Historisch IJmond

Dagboek van de IJmuidenaar

Je Bent IJmuidenaar Als.

 

Related posts

1 Comment

 1. ijmuiden
  Agnes de Boer

  Hard gewerkt met hart voor IJmuiden

  De helaas ANONIEME schrijver van bovenstaand bericht heeft zich kennelijk niet goed geïnformeerd. Laten we de feiten op een rijtje zetten.
  – Het project Beleef Oud-IJmuiden is een persoonlijk initiatief van Marlenne Schrijver en Agnes de Boer en was bedoeld om via het verzamelen en doorgeven van (oude) verhalen de sociale samenhang in de wijk te vergroten.
  – Dat was meteen ook de reden dat de Stichting Welzijn Velsen en het Buurthuis de Brulboei graag hun samenwerking toezegden.
  – Stichting Welzijn Velsen werd daarmee de opdrachtgever voor Beleef Oud-IJmuiden wat betreft de sociale activiteiten en Stichting Verhalen Verbinden voor het boek en de wandelroute Ontdek Oud-IJmuiden.
  – Het project is een half jaar geleden afgerond en heeft daarvoor twee-en-half jaar geduurd. We begrijpen niet waarom er nu en nota bene op deze indirecte manier op het project wordt gereageerd.
  – We begrijpen nog minder waar de ANONIEME schrijver eigenlijk bang voor is. De meeste Oud-IJmuidenaren zijn blij dat er partijen zijn (zoals de corporaties, BPD, maar ook de ondernemers in de buurt zoals Augusta/Thalia, Witte Theater, Perron Zee) die hun schouders onder de wijk zetten, haar weer op de kaart zetten en in de wijk investeren.
  – Marlenne en Agnes hebben een groot aantal sociale activiteiten voor jong en oud in de wijk georganiseerd (en doen dat nog steeds) die op veel enthousiasme hebben kunnen rekenen en hebben bij veel mensen de gevoelige snaar van vroeger geraakt.
  – Zij hebben hier zeer veel vrijwillige uren in gestoken (naast uiteraard niet te vergeten vele anderen).
  – De opbrengsten van het boek geven, naast enkele subsidies van fondsen die ook in het project geloofden (zie http://www.beleefoudijmuiden.nl en http://www.ontdekoudijmuiden.nl), een beperkte vergoeding voor die inzet.
  – Op de inmiddels behoorlijk gedateerde foto bij het artikel, ziet u de slotmiddag van Beleef Oud-IJmuiden. Als debaters waren aanwezig vertegenwoordigers van de woningbouwcorporaties, het Witte Theater, Zeehaven IJmuiden, de gemeente, BPD en Stichting Welzijn Velsen. Marlenne en Agnes hebben hen aan de tand gevoeld over de vraag: het project is klaar, er wordt gebouwd, er is economische ontwikkeling: hoe gaan jullie er nu voor zorgen dat ook de sociale component in de wijk de komende jaren voldoende aandacht krijgt.
  – Zowel Agnes in Woord en Beeld als Promis Advies op Maat richten zich op de verbindende werking van verhalen, op het gezamenlijk creëren van samenhang, identiteit, eenheid en visie. Dit kan zowel binnen een wijk of gebied, tussen mensen, binnen een organisatie of op persoonlijk niveau. Als iemand twijfelt aan mijn integriteit in deze, hoor ik dat graag persoonlijk en niet anoniem via de media.

  Agnes de Boer

  Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.